Καλλιεργήθηκαν (φρούδες) ελπίδες στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης μετά την επίσημη αποχώρηση του Ιωνικού

Με έγγραφο που απέστειλε στην ΟΧΕ, ο Ιωνικός αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Χάντμπολ και πλέον οι εξελίξεις θυμίζουν ντόμινο.

Η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου, δεν βρήκε χρήματα για την κάλυψη των εξόδων, με αποτέλεσμα μία εβδομάδα μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος και κατά την τελευταία ημέρα της περιόδου των μεταγραφών να ανακοινώνει την αποχώρησή της.

Σύμφωνα με τη γενική προκήρυξη πρωταθλημάτων της ΟΧΕ (κεφάλαιο Γ΄, παράγραφος 8.1) «σε περίπτωση παραίτησης πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων περιόδου 2015-16, την κενωθείσα θέση που δημιουργείται καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα κατά σειρά βαθμολογίας της αμέσως επόμενης κατηγορίας περιόδου 2014-15″.

Ο Ιωνικός προβιβάστηκε ως πρωταθλητής του νοτίου ομίλου και δεύτερος ήταν ο Πανελλήνιος. Στην παράγραφο 8.2, όμως, τονίζεται ότι «σε περίπτωση που την κατηγορία που κενώνει θέση τροφοδοτούσαν το 2014-15 περισσότεροι από ένας όμιλοι, τότε η διεκδικήτρια της ανόδου θα προκύπτει: α) μετά από αγώνες μπαράζ, σε ουδέτερη έδρα μεταξύ των καλύτερα βαθμολογικά ομάδων, μετά τις ομάδες που ήδη έχουν προβιβαστεί κατηγορία» (Πανελλήνιος από το νότιο όμιλο, Αρχέλαος από το βόρειο όμιλο).

Επίσης, θα πρέπει να βρεθεί ανάλογος τρόπος για να καλυφθεί από τη Β’ Εθνική η θέση που θα αφήσει στην Α2 η ομάδα που θα αντικαταστήσει τον Ιωνικό στην Α1. Και κάπως έτσι, δεδομένου ότι την σχετική είδηση έσπευσε να αναπαράγει στην σελίδα της στο facebook η ομάδα των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης, καλλιεργήθηκε η προσδοκία σε αρκετό κόσμο ότι υπάρχει ελπίδα και για τους Εβρίτες να ανέβουν κατηγορία, μετά την άνοδο στην Α2 της Ασπίδας Ξάνθης.

Ωστόσο ακόμα και αν τελικά κληθεί ο Αρχέλαος Κατερίνης να καλύψει το κενό του Ιωνικού στην Α1 Κατηγορία, υπάρχει τέταρτη επιλαχούσα ομάδα από τα μπαράζ του βορρά της Β’ Εθνικής για να καλύψει το κενό. Χρειάζεται λοιπόν να υπάρξει μία ακόμα αποχώρηση από τον βόρειο όμιλο της Α2 για να μπορέσει να ανέβει η ομάδα των Κυκλώπων, και πάλι όμως σε αυτήν την περίπτωση η πρόκριση δεν θα έρθει αμέσως αλλά θα οριστεί μπαράζ με τους δεύτερους της Β’ Εθνικής από τις άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος.

Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο ανόδου των Κυκλώπων μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί. Την Θράκη θα εκπροσωπήσει στους άνδρες η Ασπίδα Ξάνθης στην Α2 και οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στην Β’ Εθνική – με τις προσπάθειες για αναβίωση του Δημοκριτείου Κομοτηνής μάλλον να πέφτουν στο κενό…