Αγωνία για τρεις στην Θράκη ενόψει της έκδοσης των βουλευμάτων για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων «Koriopolis»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έκδοση των παραπεμπτικών ή απαλλακτικών βουλευμάτων για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό και ως Coriopolis. Σύμφωνα με μπαράζ αθηναϊκών δημοσιευμάτων, το τριμελές δικαστικό συμβούλιο που πήρε την Μεγάλη Τετάρτη στην κατοχή του την 3.096 σελίδων εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου για το “Κoriopolis”, έχει έτοιμα τα βουλεύματα για το ποιοι από τους 93 κατηγορούμενους που προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη, θα οδηγηθούν τελικά στο ακροατήριο.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι τα βουλεύματα θα ήταν έτοιμα τον Σεπτέμβριο, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά ενδεχομένως και να εκδοθούν εντός της εβδομάδας, το αργότερο δηλαδή ως την Παρασκευή. Το δικαστικό συμβούλιο φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να έχει υιοθετήσει στο μεγαλύτερο μέρος τις προτάσεις του κ. Π. Πούλιου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις Πούλιου, προτείνεται απαλλαγή για 59 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης αλλά και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Αντιθέτως, προτείνεται η παραπομπή σε δίκη για 93 άτομα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και τα ονόματα του νυν προέδρου του Πανθρακικού και αν. προέδρου της Super League Δημήτρη Τζελέπη και του πρώην μεγαλομετόχου της ομάδας Θόδωρου Σαββάκη.

Επίσης, ανάμεσα στους 93 που προτείνεται από τον εισαγγελέα Πούλιο η παραπομπή σε δίκη είναι και ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, ο νυν δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος, ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο διεθνής Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης. Αλλά όχι όμως μόνον αυτοί.

Όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, σε δίκη προτείνεται να παραπεμφθεί και ο Γ.Δ. “του Παύλου και της Χρυσούλας, γεννηθέντος στην Κομοτηνή, στις 22/5/1976, κατοίκου Κομοτηνής”, ιδιοκτήτης πασίγνωστου στην πρωτεύουσα της Ροδόπης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με τίτλο που παραπέμπει μάλιστα στον αθλητισμό. Ο συγκεκριμένος φέρεται να διενεργούσε παράνομο στοίχημα στην πόλη της Κομοτηνής (και όχι μόνο) και για τον λόγο αυτό προτείνεται στο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί σε δίκη και να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με βάση συγκεκριμένες κατηγορίες που μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ.

Κατά συνέπεια, είναι τρεις οι Θρακιώτες για τους οποίους χτυπάει η καμπάνα και ανεβαίνει στο κατακόρυφο η αγωνία, ενόψει της δημοσιοποίησης των (είτε παραπεμπτικών είτε απαλλακτικών) βουλευμάτων. Σύμφωνα με το μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη, «την Παρασκευή θα εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011».

Σύμφωνα με το SDNA, «το Συμβούλιο Εφετών έχει πάρει την απόφασή του για το ποιοι από τους κατηγορούμενους πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν χωρίς καν να φτάσουν στο ακροατήριο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως σε γενικές γραμμές, το δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί την πρόταση του αντιεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιου, ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει προτείνει την παραπομπή 93 προσώπων σε δίκη και την απαλλαγή 59. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές, αν το συμβούλιο θα παραπέμψει 93 άτομα, αν τους έχει αυξήσει ή τους έχει μειώσει».

Από την πλευρά του, το Sport24 επίσης υποστηρίζει ότι «το δικαστικό συμβούλιο φέρεται μάλιστα, να έχει υιοθετήσει στο μεγαλύτερο μέρος τις προτάσεις του κ. Πούλιου» και προσθέτει: «Το μόνο που απομένει είναι να καθαρογραφούν τα βουλεύματα, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επομένων ημερών (ίσως και πριν τις 15 Αυγούστου) και στην συνέχεια να οριστεί δικάσιμος». Τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων τελικά πέφτει στους 84 από 93 που ήταν η αρχική πρόταση. Η αγωνία πλέον βρίσκεται στο κατακόρυφο, αναφορικά με το αν θα παραπεμφθούν σε δίκη οι τρεις Θρακιώτες που φέρονται μπλεγμένοι στο «σκάνδαλο» ή αν θα είναι ανάμεσα στους εννιά που φέρονται να απαλλάσσονται, με βάση το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου…