ΕΠΣ Θράκης: Απαισιόδοξος για το μέλλον του θρακιώτικου ποδοσφαίρου ο πρώην πρόεδρος της Ελπίδας Σαπών

Για την ομάδα της Ελπίδας Σαπών και πολλά άλλα μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ελεύθερη Άποψη” ο πρώην προέδρός της Γρηγόρης Κενανίδης. Γενικά, εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος για την πορεία τόσο της ομάδας όσο και γενικότερα του θρακιώτικου ποδοσφαίρου.

Για την σεζόν που πέρασε, σχολίασε κάνοντας τον απολογισμό του συλλόγου: “Όπως θα ξέρετε ήμουν στο συμβούλιο της ομάδας τα τελευταία τρία χρονια. Περυσι ανέλαβα πρόεδρος ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσα την ομάδα σε άλλο πόστο και συγκεκριμένα στις ακαδημίες. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, καταφέραμε να την βγάλουμε εις πέρας πάντα με την βοήθεια των συνεργατών μου και φυσικά του προπονητή Βασίλη Χαριτόπουλου.

Αγωνιστικά στόχος μας ήταν να κρατηθούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Δεν τα καταφέραμε, η 6η θέση μας αδικεί αλλά όπως ξέρετε, για να το πετύχεις αυτό πρέπει να φέρεις κάνα δύο καλούς παίκτες που να κάνουν την διαφορά στην κατηγορία, αλλά αυτοί έρχονται μόνο με λεφτά. Εμείς τα χρήματα που είχαμε διαθέσιμα προτιμήσαμε να τα δαπανήσουμε σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε μεταφορές σε ιατρικές δαπάνες κτλ.

Στο κύπελλο προσπαθήσαμε, φτάσαμε στους τέσσερις δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να περάσουμε στο τελικό παρόλα αυτά είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδος”.

Για τους συνεργάτες του, είπε: “Κάποιοι μας εγκατέλειψαν πολύ νωρίς με αποτέλεσμα το βάρος στους υπόλοιπους να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε”.

Για τις δυσκολίες ενός προέδρου επισήμανε: “Κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αν λάβεις υπόψη σου ότι έχω πολύτεκνη οικογένεια είναι δύσκολα. Όχι μόνο για μένα αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά στο συμβούλιο. Βεβαία αν αγαπάς αυτό που κάνεις βρίσκεις χρόνο για όλα”.

Για τη στήριξη του κόσμου των Σαπών σχολίασε: “Για τον κόσμο των Σαπών το λέω εδώ και τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα. Ο κόσμος βοήθησε, βοηθάει και πάλι θα βοηθήσει αν και οι εποχές είναι δύσκολες ο κόσμος των Σαπών είναι πάντα κοντά στην ομάδα”.

Για τη βοήθεια από τον Δήμο είπε: “Ναι ο Δήμος μας βοήθησε αρκετά αλλά για να είμαι ειλικρινής περιμέναμε κάτι παραπάνω. Όχι μονό τώρα αλλά και τις προηγούμενες χρονιές”.

Για τα έργα στο γήπεδο τόνισε: “Μέχρι ένα σημείο το τρέξαμε μπήκαν οι προβολείς, έχει έρθει και ένα μέρος του υλικού που θα πέσει στον στίβο. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα της περιφέρειας. Πάντως το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα”.

Για το ποδόσφαιρο μέλλον στην Ροδόπη και αν υπάρχει, απάντησε: “Λυπάμαι που το λέω αλλά όχι. Δυστυχώς ήδη από φέτος ακούγεται ότι πολλές και μάλιστα παραδοσιακές ομάδες της Ροδόπης δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα. Οι λόγοι φυσικά είναι οικονομικοί και εδώ θα πρέπει να βοηθήσουν η ΕΠΣ, η Πολιτεία ακόμη και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να μην είναι τόσο απαιτητικοί. Υπάρχει όμως ένα μέλλον με τις ακαδημίες. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτά τα παιδιά που δεν είναι λίγα θα στελεχώσουν τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής”.

Για το νέο Δ.Σ της Ελπίδας Σαπών, είπε: “Καταρχήν να θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που ανέλαβαν σε μια τόσο δύσκολη εποχή είναι όλοι γνωστοί είναι έμπειροι δεν είναι πρώτη φορά που ασχολούνται με την ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή. Αλλωστε η αποχή μας από το συμβούλιο είναι εντελώς τυπική και παραμένουμε κοντά στην ομάδα για ότι μας ζητηθεί”.

Για τις ακαδημίες επισήμανε: “Οι ακαδημίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο αυτήν τη στιγμή έχουμε περίπου 110 παιδιά σε όλα τα τμήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις). Διοργανώσαμε φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές το τουρνουά των ακαδημιών της Ελπίδας Σαπών με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από πολλές ομάδες. Ελπίζω και εύχομαι πως η επόμενη διοίκηση θα συνεχίσει το έργο που γίνεται στις ακαδημίες με την ίδια επιτυχία και γιατί όχι ακόμη και καλύτερα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που μας βοήθησε τα τελευταία χρόνια. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην το κάνω τώρα αλλά αργότερα με μια επιστολή που θα δημοσιεύσουμε”.