Στον “αέρα” το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής! Οι φήμες για Ασπίδα Ξάνθης, ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής…

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν αναγκάσει αρκετές ομάδες της Γ’ Εθνικής να αποσυρθούν από το νέο πρωτάθλημα. Ήδη δύο σύλλογοι αποχώρησαν -κι έπεται συνέχεια.

Η οικονομική δυσπραγία έχει υποχρεώσει πολλές ομάδες να αλλάξουν προτεραιότητες και προφανώς δεν αναφερόμαστε στη μεταγραφική ενίσχυση, που για πολλές μοιάζει με… όνειρο, αλλά ακόμη και στη συμμετοχή στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Όπως μεταδίδει το Sport24, ο Ηρόδοτος (Κρήτη) και οι Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου (Ρόδος) ενημέρωσαν την ΕΟΚ πως δεν δύνανται να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Αυτό σημαίνει πως ο 2ος Όμιλος Νότου θα παρουσιαστεί λειψός, εκτός κι αν προκύψουν ομάδες που θα δηλώσουν πρόθυμες να τις αντικαταστήσουν. Πόσο πιθανό είναι όμως αυτό, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση της χώρας;

Μάλλον απίθανο, ενώ το ίδιο δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις. Έχει αξία πάντως να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής οι αποχωρήσεις αυτές αφορούν το Νότο και μάλιστα ομάδες των Νησιών, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Κάπως ευκολότερα δείχνουν να είναι τα πράγματα ως προς αυτόν τον τομέα στον Βορρά και ιδίως στο όμιλο των ομάδων της Θράκης, που φέτος θα είναι τρεις (μειώνοντας στους μεταξύ τους αγώνες τα έξοδα) και θα έχουν ταξίδια μέχρι και το πολύ την Θεσσαλονίκη.

Βεβαίως, οι φήμες δίνουν και παίρνουν – αλλά μέχρι στιγμής ουδέν νεώτερον. Όλοι δηλώνουν ότι μέσα στην δύσκολη συγκυρία, που αφορά όμως τους πάντες, προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν…