Από Πανθρακικό και ΑΕΚ στο… Κοκκινόχωμα!

Την απόκτηση ενός πρωην παίχτη του Πανθρακικού και της ΑΕΚ, που η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα, προχώρησε η ομάδα του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος (ομάδα που φορά φανέλα της ΑΕΚ), αντιπαλου του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο λόγος για τον 25 χρονο κιλκισιώτη πρωην κεντρικό αμυντικό των “πρασίνων” στη δεύτερη και χειρότερη χρονιά τους στη Super League, Σπύρου Ματεντζίδη, με θητεία εκτός του Πανθρακικού, στην ΑΕΚ, στο Διαγόρα Ρόδου, την Καρδίτσα, την Κόρινθο και τελευταία στον Κιλκισιακό.

Ο Ματεντζίδης αποκτήθηκε “πακέτο” μαζί με τον Ανέστη Αργυρίου argyrioyαπό τον Πανθρακικό στην ΑΕΚ για 450000 ευρώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής,  αν και άργησε 3 χρόνια  να τον εξοφλήσει, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας την περιοδο 2009-2010 από την A’ στην Β’ Εθνική. Ο Ματεντζίδης αγωνίστηκε στο τότε παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, είχε εξουδετερώσει τον Ισμαελ Μπλάνκο και εντυπωσίασε τον Μπάγεβιτς, όντας βασικός στον 2ο γύρο, όπου αγωνίστηκε σε 13 ματς.

Ο Μεταντζίδης δοκιμάστηκε και έμεινε στην κομοτηνή από τον προπονητή της ομάδας Νέων του Πανθρακικού, Ζόραν Στοΐνοβιτς, αφού στην πόλη σπούδαζε η αδερφή του και κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, ως ημιαπασχόληση δούλευε στο λογιστικό γραφείο του Θόδωρου Σαββάκη, για να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Δυστυχώς η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη όπου όλοι περίμεναν όπως τα αστέρια τότε της ομάδας Μπέλεκ και Αργυρίου.