Πέμπτος ο Καρυπίδης στο Παγκόσμιο ΑμεΑ στην Γλασκώβη

Στους απογευματινούς τελικούς της Πέμπτης συμμετείχε ο Θρακιώτης Δημήτρης Καρυπίδης που τερμάτισε πέμπτος, ενώ ο ευρυτάνας Χρήστος Ταμπαξής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στον τελικό που χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο,  ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέλαβε την 5η θέση στον κόσμο στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S1 με χρόνο 1:38.77 αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, ενώ ο Χρήστος Ταμπαξής διπλασίασε τα προσωπικά του μετάλλια καθώς χάρισε την Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στην Γλασκώβη της Σκωτίας, με φοβερή κούρσα σε 1:24.90.

Αύριο Παρασκευή, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών περιλαμβάνει τρείς αγώνες στους πρωινούς προκριματικούς. Αρχή κάνει ο αθλητής από τις Φέρρες Έβρου Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στα 100μ. πεταλούδα S9 που στο συγκεκριμένο άθλημα όπως ανέφερε ο ίδιος στοχεύει σε μετάλλιο και στη συνέχεια η Χρυσούλα Αντωνιάδου στα 50μ. ελεύθερο S5. Τους πρωινούς προκριματικούς κλείνει ο Βασίλης Τσαγκάρης στα 50μ. πρόσθιο SB3. Το απόγευμα, ο Γιάννης Κωστάκης συμμετέχει στον τελικό των 50μ. πρόσθιο SB2. Αύριο αγωνίζεται και η κύπρια πρωταθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου στα 100μ πρόσθιο SB13.