Είδαν παρέα Ρόκα, Καραολάνης και Αγγελόπουλος τον θρίαμβο της Χιλής επί της Αργεντινής στον τελικό του Copa America

Η Χιλή κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κόπα Αμέρικα, λυγίζοντας την Αργεντινή στα πέναλτι, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που φιλοξένησε η χώρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

 

Ο φακός του ThrakiSportS εντόπισε τον προπονητή του Πανθρακικού Μάνουελ Ρόκα με τον άμεσο βοηθό του στην ομάδα Αχιλλέα Αγγελόπουλο και τον μεγαλομέτοχο Τάσο Καραολάνη να παρακολουθούν μαζί με αγωνία τον τελικό, στο καφέ-μπαρ “El Classico”, ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του Πανθρακικού.

Σε αντίθεση με τους Καραολάνη και Αγγελόπουλο, ο Ρόκα είχε εξαρχής εκφράσει την προτίμησή του για την Αργεντινή, αν και διευκρίνισε ότι του αρέσει ο τρόπος που έχει στήσει την ομάδα της Χιλής ο Χόρχε Σαμπάολι και τον παρακολουθεί ιδιαίτερα σε όλη την διαδικασία της διοργάνωσης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μόλις η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μετά την ισοπαλία χωρίς τέρματα στην κανονική διάρκεια των 90 λεπτών και την ημίωρη παράταση, ο Ρόκα εκτίμησε εξ’ αρχής ότι στην διαδικασία των πέναλτι ήταν πιο πιθανό να λάμψει το άστρο του Κλαούντιο Μπράβο, τερματοφύλακα της Χιλής.

Τελικά η Χιλή ευστόχησε και στα τέσσερα πέναλτι που χρειάστηκε να εκτελέσει, ενώ από την Αργεντινή ευστόχησε μόνο ο Μέσι στο πρώτο, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δεν τα κατάφεραν. Έτσι η Χιλή με σκορ 4-1 στα πέναλτι κατέκτησε το τρόπαιο, “δικαιώνοντας” για την πρόβλεψή του τον Ρόκα, που ως πρώην τερματοφύλακας ήξερε να “διαβάσει” ποιος θα φτάσει στην τελική επικράτηση από την στιγμή που έφτασε το ματς στην ρώσικη ρουλέτα.