Κυριάρχησε στο Ναύπλιο ο Ταμουρίδης, μια εβδομάδα μετά την παρουσία στο Μπακού

Ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι αθλητής του ΠΑΟΚ και τεχνικός διευθυντής του Θράκα Ιππέα. Πριν μια εβδομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού καταλαμβάνοντας την 36η θέση, την καλύτερη από πλευράς Ελλάδας στο άθλημα της ποδηλασίας.

Το Σάββατο αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά πρωταθλητής Ελλάδας 2015 στην ατομική χρονομέτρηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ανδρών – γυναικών που διεξάγεται στο Ναύπλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και επανήλθε στην κορυφή κάνοντας τα 37 χλμ σε χρόνο 44 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ακόμη ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης Μαγκούρας της Isolering-Ridley με χρόνο 45.40 και ο Γιάννης Σπανόπουλος του ΠΕΛΟΤΟΝ Π.Ο. Ηρακλείου Αττικής με 46.09 ο οποίος αναδείχτηκε καλύτερος στην κατηγορία Νέων.

Η Βαρβάρα Φασόη πήρε την πρώτη θέση στις γυναίκες καθώς διήνυσε την απόσταση των 20 χλμ σε 27 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, ακολούθησαν η Ελένη Μιχαλίτσα Τσάβαρη με 27.51 και η Αγγελική Βαφέα-Αρκούδη του Ο.Φ.Ν. Ιωνίας με 29.32.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή) με τον αγώνα αντοχής 180 χιλιομέτρων στους άνδρες, με την συμμετοχή 140 αθλητών και 115 χιλιομέτρων στις γυναίκες όπου θα συμμετάσχουν 30 αθλήτριες.

Η προεκκίνηση θα γίνει από την Πλατεία Φιλελλήνων στις 08:30 και ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο, πέντε ώρες αργότερα (13:30). Οι απονομές των μεταλλίων θα γίνουν στην Πλατεία Φιλελλήνων, μετά την λήξη της κούρσας.