Σοβαρός ο κίνδυνος να αγωνίζονται χωρίς… κόσμο Πανθρακικός και Ξάνθη τη νέα σεζόν

Αντιμέτωπες με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου βρίσκεται η Super League και κατ’ επέκταση οι ομάδες που δεν έχουν εναρμονιστεί σε όσα προβλέπονται σε αυτόν σχετικά με τον κλειστό κύκλωμα τηλεόραση και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα αναφορικά με όσα προβλέπονται και αποτελούν προϋπόθεση ώστε οι αγώνες να διεξάγονται με θεατές βάσει του νόμου Κοντονή που έχει ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως έχει επισημανθεί σε παλιαότερα ρεπορτάζ, σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΔΑΚ Κομοτηνής που δεν διαθέτει αυτά τα συστήματα που απαιτούνται αλλά και οι διοικούντες του έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν διαθέτουν τα χρήματα για να τα βάλουν.

Σε καλύτερη σχετικά μοίρα βρίσκεται το Skoda Xanthi Arena, αλλά και πάλι χρειάζονται βελτιώσεις ώστε να τοποθετηθούν κάμερες ή να γίνουν συμβατές, ενώ γενικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εξέλιξη ούτε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που έχει τις προδιαγραφές του νόμου.

Το κόστος είναι μεγάλο και οι ομάδες δεν φέρονται διατεθειμένες να το καλύψουν από μόνες τους και αναζητούν χορηγίες- κάτι που μάλιστα επιχειρείται σε κεντρικό επίπεδο από την διοίκηση της Super League, τον πρόεδρό της Γιώργο Μποροβήλο και τον αναπληρωτή πρόεδρο Δημήτρη Τζελέπη.

Μάλιστα, μπροστά στο πιθανό αδιέξοδο, η Super League έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες έγγραφο στον Σταύρο Κοντονή, ζητώντας παράταση μέχρι το τέλος του έτους της εφαρμογής του νόμου. Ωστόσο εισέπραξε αρνητική απάντηση, με το υφυπουργείο Αθλητισμού να εμμένει στην εφαρμογή του.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί λύση και με δεδομένο ότι τα ματς για να διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων θα πρέπει στα γήπεδα που διεξάγονται να υπάρχουν κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με τις ομάδες της Θράκης ή έστω τη μία από τις δύο να δίνουν τα ματς τους κεκλεισμένων των θυρών ή σε… ουδέτερο γήπεδο.

 

Εξέλιξη, που εφόσον συμβεί, προφανώς θα έχει αντίκτυπο και στις πωλήσεις των διαρκείας – που ήδη έχουν ξεκινήσει για την ομάδα της Κομοτηνής και αναμένεται σύντομα να συμβεί το ίδιο και με αυτήν της Ξάνθης…