Photos: Ο 11χρονος που έκλεψε την παράσταση στο διήμερο του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής στη Μαρώνεια

Το πρώτο ιππικό διήμερο για το 2015 πραγματοποίησε ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής, όπου για πρώτη φορά από την δημιουργία του τα μέλη του επισκέφθηκαν έφιππα την παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Την παράσταση όμως έκλεψε ένα από αυτά τα μέλη,το πιο μικρό σε ηλικία, ο 11χρονος Γιώργος Τσεκμέζογλου.

ippasia4Πιο συγκεκριμένα, το αξιοσημείωτο σε αυτό το ιππικό διήμερο ήταν ότι η διαδρομή ενδείκνειτο και για αρχάριους ιππείς, με αποτέλεσμα εκτός από τις γυναίκες που έλαβαν μέρος, να συμμετάσχει και ο μόλις 11 χρονών Γιώργος Τσεκμέζογλου – ο οποίος ίππευσε καθόλη την διάρκεια του διημέρου σε όλες τις διαδρομές που χαράχτηκαν, δίνοντας χαρά σε όλα τα μέλη του συλλόγου.

Οι τελευταίοι εκτιμούν ότι ο μικρός Γιώργος θα δώσει το έναυσμα και σε άλλους λιλιπούτειους αναβάτες – ιππείς να συμμετέχουν σε επόμενο ιππικό διήμερο.

ippasia3Τα μέλη του συλλόγου με αφετηρία το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους επισκέφτηκαν το περασμένο Σάββατο τα αρχαιολογικά ευρήματα Προπύλαιο και Ψηφιδωτό, επισκέφτηκαν το τουριστικό περίπτερο “Καγκέλες”, βρέθηκαν στον οικισμό του Πλατανίτη και επέστρεψαν στον καταυλισμό που στήθηκε στον αύλειο χώρο των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Άγιο Χαραλαμπο.

Εκεί τα μέλη του συλλόγου διανυκτέρευσαν στα αντίσκηνα τους και την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν για τα Πετρωτά, περνώντας πρώτα από το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, την Μαρμαρίτσα, την Σύναξη και το Οδύσσειο Ρείθρο. Η διαδρομή ενθουσίασε τα έφιππα μέλη του Ιππικού Ομίλου.

Όταν έφτασαν στον τελικό προορισμό, στα Πετρωτά, τα μέλη του Ομίλου γευμάτισαν και απόλαυσαν το θαλασσινό τους μπάνιο παρέα με τους τετράποδους φίλους τους.

ipasiaΗ Έλλη Τσομπανίδου, πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής, σε δηλώσεις της ευχαρίστησε τον Δήμο Κομοτηνής και την ΔΕΚΕΠΑΚ για την στήριξη του, τον Δήμο Μαρωνείας – Σαππών για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων των Πετρωτών για την ανάπαυλα τους, καθώς και την Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων τους για την διανυκτέρευση τους τα μέλη του Ομίλου.

Το ραντεβού των φίλιππων και της ιππασίας ανανεώθηκε για τις αρχές Ιουλίου στο επικείμενο ιππικό διήμερο που θα διοργανωθεί στην παραποτάμια ζώνη του Νέστου στην Ξάνθη.