Στην Super League με Παπαδόπουλο ο Ηρακλής! Το παράπονο για την Ξάνθη!!!

Το τυπικό σκέλος της ανανέωσης της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Νίκο Παπαδόπουλο έγινε πράξη με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου διάρκειας δύο ετών. Ο πρώην προπονητής της Ξάνθης μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης βγάζοντας κάποια παράπονα για την πορέια που έιχε με την Ξάνθη.
Ο προπονητής του Ηρακλή μέχρι το καλοκαίρι του 2017 Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για την ομάδα του τον Ηρακλή αλλά και θυμήθηκε και την πορέια του στην Ξάνθη που ξεχάστηκε …

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν μια ομάδα πετυχαίνει είναι λογικό να παίρνει τα εύσημα και ο προπονητής. Όμως, πρώτα από όλα είναι πάντα η ομάδα. Από την ομάδα και την υγεία που αυτή βγάζει αναδεικνύονται όλοι. Και αυτό έγινε με την έλευση του κ. Παπαθανασάκη. Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο για να ανεβεί κατηγορία η ομάδα. Έδωσε και την ψυχή του γι’ αυτήν, πολλά χρήματα και καθημερινά λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν».

Για τις πρώτες σκέψεις του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του αλλά και για το παρελθόν στην Ξάνθη:

«Ήταν μια δικαίωση της προσπάθειας που έκανα όλα αυτά τα χρόνια από την στιγμή που σταμάτησα το ποδόσφαιρο και επέλεξα να γίνω προπονητής. Έκανα καλή χρονιά στην Ξάνθη παλιότερα, όμως ξεχάστηκε. Και νομίζω ότι ξεχάστηκα γενικότερα όταν πήγα στην Κύπρο. Ήταν μια δικαίωση για τους κόπους πολλών ετών. Είχα βέβαια συμφωνήσει πριν πολύ καιρό και χθες ήταν το τυπικό κομμάτι. Δεν ήταν το οικονομικό ο λόγος που δεν είχα υπογράψει ως τώρα. Είμαι ένας άνθρωπος που γίνομαι κουραστικός με την τελειομανία και την οργάνωση. Βάζω σε δεύτερη μοίρα το συμβόλαιο και τα προσωπικά μου θέματα για την ομάδα. Γιατί μόνο μέσα από την ομάδα, μέσα από οργάνωση μπορείς να πετύχεις. Όταν συμφωνήσαμε προφορικά το είχε αναφέρει, άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος ότι περισσότερο μιλήσαμε για τους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές και πολύ λίγο για το κομμάτι το δικό μου. Δεν είναι θέμα χρημάτων για εμένα. Είναι το όραμα, το να πετύχεις μέσα από την ομάδα και μετά έρχονται τα χρήματα».

Για τις στιγμές που δάκρυσε μέσα στη χρονιά:

«Είμαι ούτως ή άλλως ευαίσθητος άνθρωπος. Από εκεί και πέρα δεν συνέβησαν και λίγα. Δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι αυτός που οδηγεί την ομάδα στην Super League μετά από τόσα χρόνια. Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο ήταν αυτό που έγινε μετά το ματς με την Ξάνθη. Ο κόσμος έμεινε εκεί παρά τον αποκλεισμό και αποθέωσε την ομάδα για τον αγώνα που έκανε. Ήταν φανταστικό αυτό που έγινε».

Για την αμφισβήτηση που ένιωσε στην αρχή: «Όλοι οι Έλληνες προπονητές νιώθουν αμφισβήτηση. Ο προπονητής πρέπει να έχει δύναμη, γερό στομάχι γιατί δεν είναι όλα ρόδινα. Δεν έρχονται όλα όπως τα θέλεις και κυρίως ο προπονητής που έχει βάρη επάνω του. Σαν άνθρωπος αντέχω και με τον τρόπο που επικοινωνώ με τους παίκτες ξέρω ότι θα πετύχω και αυτό έκανα και φέτος».

Για τον αγωνιστικό στόχο τη νέα χρονιά:

«Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και με τους παίκτες που θα έρθουν, οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα χωρίς τρελές οικονομικές σπατάλες, μπορούμε να διεκδικήσουμε υψηλές θέσεις χωρίς να κινδυνέψουμε. Δεν λέω πλέι οφ. Θα είναι δύσκολος στόχος, αφού υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν συμβεί».

Για τον Κλέιτον:

«Έγινε μια συζήτηση μαζί του, ωστόσο, το θέμα έμεινε στάσιμο. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες».

Για τον Σπύρο Παπαθανασάκη:

«Ο πρόεδρος είναι αυτός που ήρθε και έδωσε όραμα στην ομάδα. Κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, καθημερινά κλείνει τρύπες από το παρελθόν. Αυτός είναι ο πρώτος που κατάφερε να φέρει την ομάδα στην Super League και μετά όλοι οι άλλοι».