Οι πρώτες δηλώσεις του Τσέναμο ως παίκτης της Ξάνθης

Της πρώτες του δηλώσεις πραγματοποίησε ο Λουίτζι Τσέναμο που ανακοινώθηκε το πρωί από την Ξάνθη(Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ο 35χρονός τερματοφύλακας μίλησε στο gazzetta, και δεν έκρυψε την χαρά του που είναι πλέον παίκτης της Ξάνθης, ο χαρακτηρισμός «βράχος» και το μεγάλο ευχαριστώ στον μάνατζερ του Γιάννη Γλύκο(τους βλέπετε στην φωτογραφία μετά την υπογραφή του συμβολαίου με την Ξάνθη) αλλά και τους Παπαδημητρίου και Λουτσέσκου που πίστεψαν σε αυτόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τσέναμο:

«Όταν πήγα στον Ατρόμητο, ήξερα πως θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως είχα πίστη στον εαυτό μου. Ουσιαστικά μπήκα… από την πίσω πόρτα, είχα μπροστά μου τον Σηφάκη και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Επέλεξα να το παλέψω, με ένα μικρό συμβόλαιο, να πάρω την ευκαιρία να αποδείξω πράγματα και να επαναφέρω το όνομά μου στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, εκεί που αξίζει να βρίσκεται».

Και τελικά… δικαιώθηκες!

«Όπως φάνηκε στην πράξη, ναι, δικαιώθηκα.  Στην πρώτη μου σεζόν στο Περιστέρι, νομίζω πως τα πήγα πάρα πολύ καλά, πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν οι περισσότεροι. Έτσι, κέρδισα με το “σπαθί” μου ένα νέα συμβόλαιο για δύο χρόνια, το οποίο δυστυχώς δεν ήταν γραφτό να εξαντλήσω».

Τι έφταιξε; 

«Δεν μπορώ να πω πως έφταιξε κάτι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά για μία θέση όπως αυτή του τερματοφύλακα. Ήρθε ένας τραυματισμός που με κράτησε εκτός για σχεδόν τρεις μήνες, ο Αντρέι τα πήγε πολύ καλά και κάλυψε επάξια το κενό μου, οπότε έχασα την θέση μου».

Σε ενόχλησε αυτό; 

«Όχι, αυτό είναι το λογικό, έπαιξε και βρήκε ρυθμό, οπότε συνέχισε να είναι βασικός, δεν είναι παράλογο αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, μου μένει μία πικρία, διότι όταν τον Μάρτιο ήμουν έτοιμος να βοηθήσω, δεν έμπαινα ούτε στην αποστολή. Αυτό σίγουρα δεν ήταν ότι καλύτερο, όμως δε μπορώ να κάνω κάτι».

Αυτός, δηλαδή, είναι ο λόγος που αποχώρησες από τον Ατρόμητο; 

«Ήθελα να έχω έναν πιο ενεργό ρόλο από αυτόν των τελευταίων μηνών. Έτσι, πήραμε την απόφαση να βρούμε με την ομάδα την… χρυσή τομή και να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό, πιστεύω, πως ήταν το καλύτερο για όλους».

Από σήμερα, λοιπόν, ανοίγει μία νέα σελίδα στην καριέρα σου…

«Ναι, πλέον είμαι παίκτης της Ξάνθης και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη, και θέλω με την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο στον κ. Γλυκό, τον μάνατζέρ μου, όσο και στους κ.κ. Παπαδημητρίου και Λουτσέσκου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου».

Τι σε έκανε να επιλέξεις την Ξάνθη;

«Το πιο σημαντικό, είναι πως η ομάδα έδειξε πως με θέλει, πως πιστεύει σε μένα. Και φυσικά, ότι μιλάμε για μία ομάδα… βράχο στην μεγάλη κατηγορία, ένα δυνατό «μαγαζί», που προσφέρει προοπτική σε έναν ποδοσφαιριστή».

Ποιος είναι ο στόχος σου στην νέα σου ομάδα; 

«Αυτό που θέλω πάντα, είναι να προσφέρουμε με την ομάδα μου ψυχαγωγία στον κόσμο. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Θέλω, λοιπόν, να βοηθήσω σε αυτό, να γεμίσουμε το γήπεδο και να είναι οι οπαδοί της Ξάνθης πάντα περήφανοι για την ομάδα τους. Αν το καταφέρουμε, θα είμαστε απόλυτα επιτυχημένοι».