Σπουδαίες διακρίσεις για τον Παπαδόπουλο του Εθνικού στο Πανελλίου Επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Ονειρικά έκλεισε η φετινή αγωνιστική σεζόν για την επιτραπέζια αντισφαίριση του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα.

Στην κατηγορία των παμπαίδων ο αθλητής του Εθνικού  Ιωάννης – Αρσένιος Παπαδόπουλος ξεκίνησε σαν φαβορί, λόγο του ranking list το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τα αποτελέσματα όλης της χρονιάς. Σαν Νο 4 του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων αρχικά βρέθηκε σε όμιλο των τριών αθλητών. Κέρδισε εύκολα χωρίς να χάσει σετ 3-0 και τους αθλητές τον Καρπούζα από την ΧΑΝΘ και τον Μιχαλτσίδη από τον Φάρο. Ευρισκόμενος λοιπόν στους «16» της Ελλάδας βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν πολύ καλό αθλητή από την ΑΕΚ τον Καραμέτο. Ο Γιάννης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ανέτρεψε το αποτέλεσμα βρήκε λύσεις , στάθηκε ψύχραιμος όπου έπρεπε και έφτασε στη νίκη με 3-2 !  Έχοντας περάσει στους 8 κορυφαίους το καθοριστικό ματς για το μετάλλιο δόθηκε με τον Τσίτσιο από τον Φάρο, εκεί ο Γιάννης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, προσάρμοσε το παιχνίδι στο δικό του στυλ και έφτασε στην επιβλητική νίκη με 3-0. Ο πρώτος στόχος επιτευχθεί ο Παπαδόπουλος του Εθνικού είναι στους 4 καλύτερους παίχτες της Ελλάδας στο ατομικό !!!

Στον ημιτελικό κάμφθηκε στα σημεία  από τον Αθηναίο αθλητή Αϊβατίδη γνωρίζοντας την ήττα  και έτσι λοιπόν σημειώθηκε η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Οι επιτυχίες για τον Παπαδόπουλο όμως δεν σταματούν εδώ, στο διπλό με τον συναθλητή και φίλο του Ηλία Σταματόπουλο από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης  λίγο έλειψε να στεφθούν πρωταθλητές . Κερδίζοντας αρχικά το δίδυμο από την Θεσσαλονίκη Τσιάλη/Καρπουζά με 3-2 τα παιδιά από την Αλεξανδρούπολη πέτυχαν το ακατόρθωτο βγάζοντας εκτός τελικού το πρώτο φαβορί των αγώνων Σεβταγιάν / Ανδριανό . Σε ένα αμφίρροπο ματς οι Αλεξανδρουπολίτες  κατάφεραν να εφαρμόσουν την στρατηγική τους και έφτασαν σε πολύ δύσκολη νίκη με 3-2. Να σημειωθεί πως ο Ανδριανός στέφθηκε πρωταθλητής ατομικού.

Στον τελικό η κούπα χάθηκε στα σημεία,  από τον Μαργαρίτη και τον Αιβατήδη με 3-1 σετ αφήνοντας μια γλυκόπικρη  γεύση στους Αλεξανδρουπολίτες οι  οποίοι είναι άξιοι πολλών  συγχαρητηρίων.

Στο ομαδικό παμπαίδων ο Γιάννης Παπαδόπουλος μαζί με τον «μικρό»  Νικηφόρο Μύρο (πρώτη εμφάνιση σε Πανελλήνιο), μετά από συναρπαστικές μονομαχίες και με την τεχνική καθοδήγηση των Ανδρέα Νικολακάκη και Παύλου Τελόπουλου κατέλαβαν τελικά την πολύ καλή 5η θέση για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, σε συνολικά 12 ομάδων.