«Ξεκούραστα» σε ακόμη έναν τελικό ο Κατραντζής, κοντά στα ρεκόρ τους Σταυρακίδου και Καδόγλου

Με τον Χρήστο Κατραντζή να παίρνει ακόμη μια πρόκριση για τελικό ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος όπεν Κολύμβησης, κοντά στις επιδόσεις τους οι δύο Εβρίτισσες κολυμβήτριες Σταυρακίδου και Καδόγλου που ωστόσο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση για τους απογευματινούς τελικούς.

Ο Ξανθιώτης πρωταθλητής του Ολυμπιακού χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα πήρε την πρόκριση για τον τελικό στα 50μέτρα πεταλούδας, κάνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο με 24:85 έχοντας υψηλό ανταγωνισμό με τους δύο κολυμβητές του Παλαιού Φαλήρου Κολιόπουλου και Γκολομεέβ.

Από εκεί και πέρα η πρωταθλήτρια του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης Χριστίνα Σταυρακίδου δεν κατάφερε να πάρει θέση για τον τελικό των 200μέτρων ύπτιο, τερματίζοντας στην 14η θέση με χρόνο 2:30:74, ωστόσο η κορασίδα Σταυρακίδου πάλεψε με τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Κολύμβησης και με αθλήτριες κατά πολύ μεγαλύτερες ηλικιακά από αυτήν.

Όπως και η έτερη κολυμβήτρια του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης η Μαρίνα Καδόγλου που τερμάτισε στην 13η θέση στα 400μέτρα μεικτή ατομική με χρόνο 5:25:42. Αν και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Εβρίτισσα πρωταθλήτρια παρότι Κορασίδα αν έπιανε χρόνο ανάλογο με το προσωπικό της ρεκόρ τα 5:18:47 θα εξασφάλιζε θέση στον τελικό ως 8η.

Οι αγώνες συνεχίζονται το απόγευμα με τον τελικό στα 50μέτρα πεταλούδα για τον Χρήστο Κατραντζή. Ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τελευταία μέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος όπεν Κολύμβησης που διεξάγεται στον Άλιμο.