Με την… Ορεστιάδα της Σλοβενίας κληρώθηκε ο Εθνικός! Ποιά είναι η πρώτη του αντίπαλος στην Ευρώπη…

Η Πανβίτα Πόμγκραντ Μούρσκα Σόμποτα από τη Σλοβενία, που τερμάτισε τέταρτη μετά τα πλέι οφ του σλοβενικου πρωταθλήματος, θα είναι η πρώτη αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο 2o γύρο του Challenge Cup Ανδρών, σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ στο Λουξεμβούργο.

Tα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα μετά, από 17 ως 19/11 με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να δίνει το α’ ματς εκτός έδρας και τον επαναληπτικό στο “Μιχάλης Παρασευόπουλος”. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον ηττημένο του ζευγαριού  Πριέβιντζα (Σλοβακία) – Τερουέλ (Ισπανία), που θα υποβιβαστεί στο Challenge από το CEV Cup.

Εκ πρώτης όψεως, θεωρείται μια βατή κλήρωση, εφόσον φυσικά ο Εθνικός μπορέσει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα όπως τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, ως ομάδα διαθέτει πλέον ευρωπαϊκή εμπειρία, σε αντίθεση με την Μούρσκα Σόμποτα που βγαίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει ως έδρα την ομώνυμη πόλη, που βρίσκεται στα βορειανατολικά της Σλοβενίας, κοντά στα σύνορα με Ουγγαρία και Αυστρία, με πληθυσμό 12.000 κατοίκους.

Η συγκεκριμένη πόλη ήταν η βορειότερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τόσο αυτήν όσο και την ομάδα ως την… Ορεστιάδα της Σλοβενίας, καθώς φοράει και αυτή πράσινα. Στην περσινή χρονιά τερμάτισε 3η στην κανονική διάρκεια του σλοβένικου πρωταθλήματος ανάμεσα σε 10 ομάδες που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη λίγκα με ρεκόρ 13 νίκες και 5 ήττες, ωστόσο έχασε μία θέση στα πλέι οφ και έτσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Στις υπόλοιπες κληρώσεις η Εσθονική Πάρνου είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο CEV Cup, ενώ η βελγική Αμβέρσα θα βρεθεί στο δρόμο του Φοίνικα Σύρου, επίσης στο CEV Cup ανδρών. Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για το CEV Cup την Λιναμάρ Μπεκεσάρμπαϊ από την Ουγγαρία, ενώ στο Challenge Cup η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την λευκορωσική Μινχάσκα Μινσκ και ο Παναξιακός το νικητή του Βαλκανικού Κυπέλλου.