Η μέρα της κρίσης για την άνοδο στη Γ’ Εθνική σε Κομοτηνή και Φελώνη (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Η μέρα της κρίσης για την άνοδο στη Γ’ Εθνική έφτασε. Το απόγευμα διεξάγεται η πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική για το μίνι πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ΕΠΣ που μπορεί να σημάνει και τον πρωταθλητή που θα ανέβει στην Γ’ Εθνική.

Αυτός θα είναι ο Νέστος Χρυσούπολης στην περίπτωση που νικήσει στην Κομοτηνή την Δόξα Προσκυνητών, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στην Φελώνη ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και την ΑΕ Διδυμοτείχου. Μπορεί να είναι όμως ακόμα και στην περίπτωση που δεν κερδίσει ο Νέστος, αν την ίδια στιγμή έχει απώλεια βαθμών η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο Άρης Αβάτου θα αγωνιστεί κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν πολλοί από τους παίκτες του στην ομάδα της Skoda Ξάνθης. Όμως και ο Νέστος είχε ορισμένους παίκτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα (και οι δύο ομάδες έβγαλαν ευχετήριες ανακοινώσεις υπέρ της Skoda).

Για το Νέστο ενδεχομένως θα δυσκολευθεί στο πλαστικό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης, καθώς δεν έχει συνηθίσει να αγωνίζεται σε τέτοιο. Στον πρώτο γύρος η Δόξα Προσκυνητών τον δυσκόλεψε σχετικά, καθώς ο Νέστος τη λύγισε με 2-1. Ωστόσο το κίνητρο είναι μεγάλο για τους Καβαλιώτες, που ουσιαστικά την περασμένη Τετάρτη γνώρισαν την πρώτη τους απώλεια βαθμών.

Ο Νέστος μπαίνει στην προτελευταία στροφή με τρεις βαθμούς διαφορά από το Άβατο. Αν καταφέρει και διατηρήσει μετά το τέλος των αγώνων αυτή τη διαφορά (ή πολύ περισσότερο αν καταφέρει να την αυξήσει), τότε θα ανέβει στη Γ’ Εθνική. Αλλιώς θα δοθεί παράταση στην αγωνία, όπως δόθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά την ισοπαλία Νεστου – Ανάτου.

Οι αγώνες Δόξα Προσκυνητών – Νέστος Χρυσούπολης και Αρης Αβάτου – ΑΕ Διδυμοτείχου θα ξεκινήσουν και οι δύο στις πέντε το απόγευμα και θα έχουν live κάλυψη από το ThrakiSportS.