Από την Κίνα ξεκινάει την σεζόν στον ανοιχτό στίβο ο Κώστας Μπανιώτης

Ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης επέλεξε τη μακρινή Κίνα και το στάδιο, όπου το καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, για τον πρώτο αγώνα του στη θερινή περίοδο.

Βρίσκεται ήδη στο Πεκίνο προκειμένου σήμερα Τετάρτη (20/5) να συμμετάσχει στο τέταρτο Challenge της σεζόν.

Ο Μπανιώτης, έχοντας… ξεμπερδέψει από το χειμώνα με το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο του Αυγούστου, θα επιδιώξει να βρει από νωρίς το ρυθμό του και να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 2,28 μέτρα που θα σημάνουν και εξασφάλιση του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τις εμφανίσεις του, την Κυριακή, στο μίτινγκ του Χένγκελο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπανιώτης δεν είναι μόνος του στο Πεκίνο, αλλά συνοδεύεται και από την Τόνια Στεργίου, επίσης άλτρια του ύψους, που θέλει να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Η πρωταθλήτριά μας δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο που θα ήθελε, αφού είχε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο και έχασε μέρος της προπόνησης των αλμάτων. Η Στεργίου θα προσπαθήσει στη διάρκεια της σεζόν να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο και φυσικά να κυνηγήσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1,94 μ.).