Αναχώρησε για Ισπανία ο Ρόκα χωρίς να έχει ξακαθαρίσει αν θα είναι και τη νέα σεζόν στον Πανθρακικό

Για την Ισπανία αναχώρησε το Σάββατο ο Μάνουελ Ρόκα. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν με την επιτυχημένη τελικά έκβαση της παραμονής της ομάδας στην Super League, ο ισπανός τεχνικός επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου μένει άλλωστε η οικογένειά του.

Προηγήθηκαν κάποιες καταρχήν συζητήσεις με την διοίκηση του Πανθρακικού αναφορικά με το κατά πόσον θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν η συνεργασία των δύο πλευρών. Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Ρόκα λήγει με το τέλος της φετινής περιόδου και εναπόκειται στα δύο μέρη να ξεκαθαρίσουν αν θα υπάρξει συνέχεια και με ποιους όρους.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Ρόκα το επιθυμεί, αν και σκέφτεται τις δυσκολίες για τη νέα χρονιά, αφού η μη αδειοδότηση του Πανθρακικού, επιβάλει περιορισμούς στις μεταγραφές. Ωστόσο στο διάστημα που βρέθηκε στην ομάδα, έδειξε να γίνεται ένα με τους παίκτες, να παθιάζεται πιο πολύ και από τον πιο φανατικό φίλαθλο και τελικά να κερδίζει την παρτίδα της παραμονής.

Ο λόγος που ακόμα ωστόσο δεν έχει ανανεωθεί η συνεργασία έχει να κάνει κυρίως με κάποιες σκέψεις σε σχέση με την εμπειρία του και το κατά πόσον θα μπορέσει να χτίσει τον σύλλογο για τη νέα σεζόν. Στην διοίκηση του Πανθρακικού έχει πλέον καταλήξει ότι ο σύλλογος μπήκε σε τόσο μεγάλες περιπέτειες επειδή ενδεχομένως δεν έγινε όσο καλή δουλειά έπρεπε κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Σε μια ομάδα αυτή είναι το άλφα και το ωμέγα.

Ο Ρόκα είναι αλήθεια ότι δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά την ίδια έλλειψη εμπειρίας είχε και όταν αναλάμβανε να σώσει τον Πανθρακικό. Τότε δεν υπήρξε πρόβλημα και εκ του αποτελέσματος, η κίνηση αποδείχθηκε επιτυχημένη και βγήκε στους διοικούντες, που είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην δική του περίπτωση και άλλες πιο έμπειρες (αλλά και πιο ακριβές) λύσεις.

Την τελευταία ημέρα του στην Κομοτηνή ο Ρόκα την πέρασε πίνοντας καφέ με στενούς του συνεργάτες και φυσικά μετέχοντας στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που παρέθεσε η διοίκηση του Πανθρακικού στους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Είναι δεδομένο πλέον ότι με το έργο και την αφοσίωσή του στην ομάδα, κέρδισε τόσο τον πρόεδρο Δημήτρη Τζελέπη όσο και τον μεγαλομέτοχο Τάσο Καραολάνη, που τον είχαν παρουσιάσει και στην συνέντευξη Τύπου του περασμένου Νοεμβρίου.

Λογικά τις επόμενες ημέρες, με τον Ρόκα να βρίσκεται στην Ισπανία, το θέμα θα ξεκαθαρίσει καθώς θα πρέπει να αρχίσει ο προγραμματισμός για την εξαιρετικά δύσκολη νέα σεζόν.  Όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα επιστρέψει ή όχι ο Ρόκα ως πρώτος προπονητής στον Πανθρακικό σε ένα μήνα από τώρα είναι πάντως ανοιχτά…