Τελικός κόντρα στην Ντνίπρο που απέκλεισε τον Ολυμπιακό για τον “κομοτηναίο” Αλέιξ Βιντάλ

Η Ντνίπρο ολοκλήρωσε μία ακόμη έκπληξη, αφήνοντας εκτός τελικού του Europa League την Νάπολι μετά τη νίκη της με 1-0.

Οι Ουκρανοί, που στην πορεία τους απέκλεισαν και τον Ολυμπιακό, θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση σε τελικό ενώ απέναντί τους θα βρεθεί η κάτοχος του θεσμού, Σεβίλλη η οποία επικράτησε και στο δεύτερο ματς της Φιορεντίνα με 2-0.

Με την Σεβίλλη αγωνίστηκε ξανά ως βασικός και στην Ιταλία ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Αλέιξ Βιντάλ, ωστόσο αυτή τη φορά δεν έκανε τα… τέρατα του πρώτου ματς, οπότε πέτυχε δύο γκολ και έβγαλε μια ασίστ, χαρίζοντας από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στην Σεβίλλη.

Καθώς λοιπόν τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο ματς, παίχτηκε ελεύθερο ποδόσφαιρο στο Αρτέμιο Φράνκι. Μπάκα και Καρίσο στο 22′ και στο 27′ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ισπανούς (και πέντε συνολικά, μαζί με τα τρία του πρώτου αγώνα) τελειώνοντας νωρίς το όποιο ενδιαφέρον.

Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ούτε με το πέναλτι του Ίλιτσιτς στο 67′ και έτσι η Σεβίλλη προκρίθηκε στον τελικό και θα διεκδικήσει το 4ο Europa League της ιστορίας της απέναντι στην Ντνίπρο. Οι Ουκρανοί έκαναν ξανά το… θαύμα τους.

Μετά το 1-1 που είχαν αποσπάσει στην Ιταλία, επικράτησαν με 1-0 στο δεύτερο ματς της Νάπολι και έγραψαν ιστορία. To γκολ που έκρινε τη δεύτερη αναμέτρηση, σημείωσε ο Σελέζνιοφ στο 58′. Οι Ιταλοί βγήκαν όλοι μπροστά στο τέλος, χωρίς να καταφέρουν κάτι ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα όμως ο Μάτος σημάδεψε το δοκάρι.

Ο τελικός Σεβίλλη – Ντνίπρο θα διεξαχθεί σε δυο εβδομάδες στην Βαρσοβία.