Όσα έγιναν στην εκτός έδρας νίκη του Αβάτου μέσα στο Διδυμότειχο

Μεγάλη νίκη σημείωσε η ομάδα του Άρη Αβάτου που κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕ Διδυμοτείχου με ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν  πιο δυνατά και μόλις στο 13’ έφτασαν  κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Γκαϊτατζή από τα δεξιά ο Θεμελάκης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Χατζηγεωργίου. Μάλιστα στο 36 οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα δοκάρια τους όταν μετά το σουτ του Γκαϊτατζή έξω από την περιοχή ο Χατζηγεωργίου με διπλή προσπάθεια και την βοήθεια του αριστερού δοκαριού μπλόκαρε την μπάλα. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς πήγαινε χωρίς τέρματα στο ημίχρονο ο Θεμελάκης στο 45’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση, και το κατάφεραν πολύ σύντομα αρχικά με ένα  απίστευτο γκολ στο 56’, με τον Μπαϊρακταρίδη να κάνει βαθιά μπαλιά από την άμυνα του με τον Δουλούδη να κάνει λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας, με την μπάλα να σκάει μπροστά του και να τον κρεμάει για την ισοφάριση. Στο 69’ η ομάδα του Αβάτου έκανε την πλήρη ανατροπή με τον Γκέκα να κερδίζει πέναλτι, με τον Γιάννη Χριστοφορίδη να ευστοχεί από τα 11μέτρα. Σα να μην έφτανε αυτό οι φιλοξενούμενοι στο 82’ κέρδισαν νέο πέναλτι με τον Γιώργο(Τζότζο) Βασιλειάδη να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, τον Χριστοφορίδη να ευστοχεί εκ νέου και τον Άρη Αβάτου να κάνει το 1-3. Η ομάδα της Ξάνθης διατήρησε με άνεση την διαφορά των δύο τερμάτων, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Γιαγκούδη να βρίσκει τον Άρη να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στα μπαράζ.

Την αναμέτρηση διεύθυνε  ο Γιάννης Γκουγκούδης της ΕΠΣ Σερρών, με βοηθούς τους Νίκο Σάββα και Βασίλη Καμπούρη. Την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα της Ξάνθης θα υποδεχτεί στο γήπεδο της Φελώνης την Δόξα Προσκυνητών ενώ η ΑΕ Διδυμοτείχου θα υποδεχτεί τον Νέστο Χρυσούπολης.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Χρήστος Μαυράκης): Δουλούδης, Τσιτσικάρης, Παπούδης, Τερτσούδης(64’ Παυλίδης), Τζανετάκος, Μεμούρης, Θεμελάκης, Γκατσιούδης, Γκαίτατζής(70’ Κούρτ),Γιαννόπουλος, Ιντζές

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Βασιλειάδης Γ., Βασιλειάδης Χ.(56’ Γκέκας), Κοντομιχάλης, Μπαϊρακταρίδης, Σαρηγιαννίδης(76’ Ντζομιάδης), Σουκρήογλου, Παρσαντανιάν, Χριστοφορίδης, Λαζαρίδης(55’ Βασιλειάδης Γ.), Γιαννακούδης