Η 7η Τριεθνής Συνάντηση Ποδηλατιστών στην Αδριανούπολη την Κυριακή

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας Ρήσος έκανε γνωστό ότι την προσεχή Κυριακή (10 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί η 7η Τριεθνής Συνάντηση Ποδηλατιστών στην γειτονική Ανδριανούπολη.

Έλληνες, Τούρκοι και Βούλγαροι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού και φέτος στην μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην σύσφιξη των σχέσεων των τριών χωρών μέσα από την κοινή ενασχόληση με την ποδηλασία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής, όπως το ανακοίνωσε ο Ρήσος Ορεστιάδας:

Αναχώρηση δύο ομάδων από την Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας.

1η ομάδα αναχώρηση στις 07:00 με προορισμό το Ορμένιο και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνάντηση Βούλγαρων ποδηλατιστών και επιστροφή για τις Καστανιές και το Ελληνοτουρκικό τελωνείο.

2η ομάδα αναχώρηση στις 09:00 για τις Καστανιές και το Ελληνοτουρκικό τελωνείο.

Είσοδος στην Τουρκία 10:45-11:15 και των δύο ομάδων, υποδοχή από Τούρκους ποδηλάτες που θα συνοδεύσουν τους Έλληνες και Βούλγαρους ποδηλάτες στην πόλη της Αδριανούπολης όπου έχουν προγραμματιστεί μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αλλά και κλήρωση με πολλά πλούσια ποδηλατικά δώρα.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο γύρος της πόλης. Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας λίγα χιλιόμετρα πριν το τελωνείο θα υπάρξει προσφορά φαγητού για όλους τους συμμετέχοντες.

Επιστροφή για Ορεστιάδα από την αντίστροφη διαδρομή.

 

Χρήσιμες πληροφορίες προς τους συμμετέχοντες όπως αναφέρονται στο κάλεσμα του Ρήσου:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι αγαπούν την ποδηλασία ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπο ποδηλάτου. Σας παρακαλούμε θερμά για την ασφάλεια όλων μας και για την αποφυγή ατυχήματος – τραυματισμού, να φοράτε προστατευτικό κράνος.

Πριν ξεκινήσουμε ελέγχουμε το ποδήλατο που θα χρησιμοποιήσουμε. Επιλέγουμε την συμμετοχή μας στην 1η η 2η ομάδα σύμφωνα με την φυσική κατάσταση και τις αντοχές μας.

Τα συνολικά χιλιόμετρα που θα διανυθούν για την 1η ομάδα υπολογίζονται γύρω στα 140 και για την 2η ομάδα γύρω στα 70. Ταυτότητα (νέου τύπου) η διαβατήριο απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. Οι ανήλικοι φίλοι μας θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Μεγάλη προσοχή εντός της Τουρκίας!

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής ποδηλατιστών θα πρέπει όλοι να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τους προπορευόμενους αλλά και να αποφεύγουν τους απότομους ελιγμούς η να σταματάνε απότομα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Καλό θα είναι να αποφευχθούν τα παπούτσια SPD για λόγους ασφαλείας.

3 χιλιόμετρα από την είσοδό στην Τουρκία υπάρχει πλακόστρωτο που καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση για ποδήλατα δρόμου. Το πεζοδρόμιο που υπάρχει δεξιά και αριστερά του δρόμου δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση. Σε γενικές γραμμές συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις υποδείξεις από την τοπική αστυνομική αρχή της χώρας όπου και θα παρέχει κάθε δυνατή ασφάλεια.

Τέλος δεν φωτογραφίζουμε και δεν βιντεοσκοπούμε σε χώρους που αυτό απαγορεύεται, όπως στο τελωνείο, έξω από στρατόπεδα, στην απαγορευμένη ζώνη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και σε άλλα μέρη που φέρουν ειδική απαγορευτική σήμανση.

Και φέτος το αγαπημένο μας μέσο θα ενώσει τους τρεις λαούς. Εσύ θα λείπεις από την μεγάλη ποδηλατική γιορτή;