“Βόμβα” στην ΕΠΣ Ξάνθης! Η νέα διοίκηση έστειλε εξώδικο απόλυσης στον Γ. Τσιπίδη!!!

Σαν βόμβα έχει σκάσει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης η είδηση πως απολύεται ουσιαστικά από την νέα διοίκηση Πανίδη ο γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Τσιπίδης, ο οποίος υπηρετούσε στο πόστο για πάνω από δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Μαχητής”, στις 30/4/2015 εστάλη από την διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης εξώδικο προειδοποιητικής απόλυσης στον ειδικό γραμματέα της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννη Τσιπίδη βάση του Νόμου (4 μήνες πριν).

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι διοικούντες άλλαξαν και όλα τα κλειδιά στο γραφεία της ΕΠΣ και εφεξής η εκεί παρουσία του σε ώρα εργασίας θα γίνεται μόνο παρόντων των διοικούντων.

“Στην ουσία ο κ. Τσιμπίδης θα εργάζεται στα γραφεία της Ένωσης μέχρι 30/8/2015 παρόντων πάντα μελών της Διοίκησης και απο 1/9/2015 και επίσημα θα αποτελεί ξένο σώμα για την Ένωση”, αναφέρει ο “Μαχητής”.

Είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της προειδοποιητικής απόλυσης, θα δοθεί και μειωμένη κατά το ήμισι αποζημίωση, βάσει των νόμων του εργατικού δικαίου. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο συνηθίζεται να γίνεται.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ο μισθός του Γ. Τσιπίδη ανερχόταν στα 1.845 ευρώ κάθε μήνα ενώ ο ίδιος διεκδικεί το ποσόν των 2.400 ευρώ. Μαζί προφανώς με τις ασφαλιστικές και λοιπές εισφορές,  στοίχιζε στην ΕΠΣ Ξάνθης περίπου 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόλυση Τσιπίδη απο την Ένωση θα της στοιχίσει πάνω απο 35.000 ευρώ (ως χρηματική αποζημίωση), ωστόσο η απόφαση  της διοίκησης και  του προέδρου Γιώργου Πανίδη ήταν να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση σηματοδοτώντας την οριστική ρήξη με το παρελθόν.

Πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να ταράξει τα νερά του Ξανθιώτικου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου και με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις, που σίγουρα θα υπάρξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαϊου ο Γιάννης Τσιπίδης έχει πάρει την κανονική του άδεια (26 ημέρες) και στα καθήκοντά του θα τον αντικαθιστά η άλλη υπάλληλος της Ένωσης.