Έβγαλαν αυθημερόν εισιτήρια στον Εθνικό προεξοφλώντας την ήττα τους στην Κηφισιά…

Το Σάββατο ο Εθνικός αντιμετωπίζει την Κηφισιά στην Αθήνα, στον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ για τις θέσεις 5-6. Φαίνεται ωστόσο ότι στην διοίκηση του Εθνικού, μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου στο “Μ. Παρασκευόπουλος”, θεωρούν πως θα είναι και ο τελευταίος.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι τα αεροπορικά εισιτήρια που κλείστηκαν για την ομάδα προβλέπουν αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη το πρωί του Σαββάτου και επιστροφή το βράδυ της ίδιας ημέρας; Η ομάδα, όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, θα ταξιδέψει αυθημερόν.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Εθνικού δείχνουν να πετούν λευκή πετσέτα. Μετά τη νίκη της Κηφισιάς στην Αλεξανδρούπολη, η αθηναϊκή ομάδα θέλει άλλη μία νίκη. Αν την πετύχει το Σάββατο, η σειρά τερματίζεται εκεί. Αν νικήσει ο Εθνικός, θα παιχτεί ένα τρίτο και τελευταίο παιχνίδι την Κυριακή.

Ωστόσο με δεδομένο ότι οι παίκτες του Εθνικού συνεχίζουν την αποχή τους από προπονήσεις εδώ και 18 μέρες, η ήττα των Εβριτών θεωρείται λίγο ως πολύ αναμενόμενη. Αλλά να θεωρείται τόσο δεδομένη που να βγάζουν αυθημερόν επιστροφή οι ιθύνοντες της ομάδας, προφανώς για να πετύχουν καλύτερη τιμή στην αεροπορική εταιρεία, προκαλεί έκπληξη.

Ο λόγος της άμεσης επιστροφής είναι αυτός που οδήγησε μάλιστα την Volley League να ορίσει το παιχνίδι για τις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν συνήθως όλοι οι εντός έδρας αγώνες της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο ορίζονταν αν δεν υπήρχαν τηλεοπτικοί λόγοι για τις επτά το το βράδυ. Αν όμως άρχιζε επτά, θα χανόταν το αεροπλάνο της επιστροφής.

Για την ιστορία, το Σάββατο η πρωινή πτήση από την Αλεξανδρούπολη είναι στις 10.00 το πρωί και αυτή της επιστροφής αναχωρεί από την Αθήνα στις 8.15 το βράδυ. Για να αναχωρήσει όμως κάποιος τότε, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά τις 7.30 στο αεροδρόμιο.

Άρα, με 30-40 λεπτά δρόμο από την Κηφισιά ως το “Ελ Βενιζέλος” μέσω της Αττικής Οδού, η ομάδα θα πρέπει να αναχωρεί από το Ζηρίνειο λίγο μετά τις εξίμισι το απόγευμα. Κοινώς, πέντε σετ δεν προβλέπονται στην αναμέτρηση, ούτε ίσως και τέσσερα.

Κρίμα να ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο η σεζόν για τον Εθνικό, σε έναν αγώνα που κάθε άλλο παρά αδιάφορος θα έπρεπε να είναι, καθώς δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για το τυπικό, αν ο Εθνικός νικήσει, το ματς-τελικός της Κυριακής έχει οριστεί και πάλι στις 16:30….