Ένα βήμα πριν την δυναμική είσοδο (και) στον Ερασιτέχνη Εθνικό ο Απόστολος Τσιπίδης

Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική είσοδό του στα κοινά του ΜΓΣ Εθνικού φαίνεται ότι βρίσκεται ο Απόστολος Τσιπίδης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε το τελευταίο δίμηνο στα αθλητικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης κάτι σαν… Μεσσίας, φαίνεται ότι δεν περιορίζει την εμπλοκή του στον Εθνικό μόνο με στο τμήμα βόλεϊ όπου λίγο ως πολύ όλοι στην πόλη τον αναφέρουν ως “πρόεδρο” και τον θεωρούν ως “διάδοχη κατάσταση στο ΤΑΑ”.

Η αλήθεια είναι ότι όπως λένε όλες οι πλευρές, ο Τσιπίδης, παρά την αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του, έχει ήδη προσφέρει διψήφιο αριθμό χιλιάδων ευρώ στο τμήμα βόλεϊ του Εθνικού προκειμένου να καλύψει τρέχοντα έξοδά του και να μπαλώσει ορισμένες από τις πολλές τρύπες που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση.

Ωστόσο πέρα από τις δημόσιες ευχαριστίες από τον πρόεδρο του ΤΑΑ Γιάννη Τζίμα και τον ίδιο τον προπονητή της ομάδας Σάκη Μουστακίδη, μέχρι στιγμής τηρούνταν σιγή ιχθύος από την πλευρά του επίσημου Ερασιτέχνη Εθνικού, που ως γνωστόν φέρει και την τελική ευθύνη για την όποια απόφαση ληφθεί να του ανατεθεί το τμήμα.

Πολλές ήταν οι φωνές που ανέφεραν ότι ο Ερασιτέχνης κρατούσε αντιστάσεις και αποστάσεις από τις ενέργειες του ΤΑΑ. Οι βραδυκίνητες διαδικασίες μέχρι την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, όπου και θα τεθεί επισήμως το θέμα Τσιπίδη, λέγεται ότι ήταν και ο λόγος (πραγματικός ή διπλωματικός) που ο τελευταίος άρχισε να κοιτάζει και προς άλλες πλευρές, περιορίζοντας την ροή χρημάτων προς το τμήμα βόλεϊ, του οποίου τυπικά αυτήν την στιγμή αποτελεί ένας απλός φίλαθλος.

Ωστόσο αυτή η καχυποψία φαίνεται πλέον ότι δεν υφίσταται πλέον, αν κρίνει κανείς τουλάχιστον από τα τελευταία γεγονότα. Και ένα από αυτά τα γεγονότα είναι η φωτογραφία από την αναμέτρηση του Εθνικού με την Κηφισιά, που όπως λένε και οι Κινέζοι, ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Στην εικόνα βλέπετε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Εθνικού Μανόλη Βουκουρεσλή με τον Απόστολο Τσιπίδη και τον Κώστα Γκοτσίδη, πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και νυν δημοτικό σύμβουλο της παρούσας παράταξης Λαμπάκη, να συζητούν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι πέραν από την δεδομένη σχέση με το ΤΑΑ, υπάρχει πλέον και με την πλευρά του Ερασιτέχνη η απαραίτητη “χημεία”. Αν δεν τελούν υπό την έγκρισή του προέδρου του Μανόλη Βουκουρεσλή, αν μη τι άλλο τελούν υπό την ανοχή του όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την υπόθεση Τσιπίδη, ο οποίος κάνει δηλώσεις και εμφανίζεται μέχρι και σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μιλήσει για τον Εθνικό.

Οι φήμες λένε μάλιστα ότι μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη Εθνικού καλοβλέπουν την περίπτωση Τσιπίδη όχι μόνο για το τμήμα βόλεϊ, αλλά για το σύνολο του συλλόγου. Ήδη στην πόλη ακούγεται ότι ο Απόστολος Τσιπίδης είναι ένα βήμα από την εμπλοκή του και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα στην τηλεόραση της “Δέλτα” ότι όχι απλά ενδιαφέρεται  αλλά έχει κάνει και κάποιες πρώτες συζητήσεις.

Επιπλέον, πριν λίγες μέρες η έφορος κολύμβησης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αλεξάνδρα Κατσιβάρδα, για λογαριασμό του ΔΣ Υγρού Στίβου, γνωστοποίησε και επισήμως από το επίσημο facebook του Εθνικού-Νηρέα “γενναιόδωρη χορηγία” του Απόστολου Τσιπίδη και προς αυτό το τμήμα, ενόψει της διεξαγωγής αγώνων ακαδημίας στις 31.05.2015.

Όλα αυτά συνηγορούν ότι μάλλον ο Απόστολος Τσιπίδης έχει βάλει ήδη γερές βάσεις όχι μόνο στο ΤΑΑ αλλά και στον Ερασιτέχνη Εθνικό και τα τμήματά του. Άλλωστε όχι μόνο το επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ αλλά και ο Ερασιτέχνης Εθνικός έχει επίσης σοβαρά οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Πιθανότατα να είναι θέμα χρόνου λοιπόν οι όποιες ανακοινώσεις, όχι μόνο για το βόλεϊ αλλά και για τα υπόλοιπα τμήματα.

Έτσι κι αλλιώς, καλό θα ήταν να υπάρξουν κάποια στιγμή επίσημες ανακοινώσεις είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση…