Στον τελικό ο Γκαράς! Ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό και περιμένει Ολυμπιακό!!!

Υπό το βλέμμα περίπου 8.000 εκστασιασμένων οπαδών του, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο κλειστό της Πυλαίας και επικρατώντας 3-0 σετ του Παναθηναϊκού, προκρίθηκε στους τελικούς της Volley League (θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό) για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από την ανυπαρξία του “πράσινου” μπλοκ, την αδυναμία του Θανάση Πρωτοψάλτη στα πρώτα δύο σετ, τα λάθη του Μπράιαν Κουκ σε κρίσιμα σημεία του τρίτου σετ (κατά τ’ άλλα ήταν ο κορυφαίος του “τριφυλλιού”) και, βέβαια, από την αξία των Χιμένες και Γκόμες αλλά και τη νέα μεγάλη σπουδαία εμφάνιση του λίμπερο της ομάδας Δημήτρη Γκαρά, που κατάγεται από την Ορεστιάδα.

Κάπως έτσι ήρθε η νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ (25-16, 25-16, 25-19) με τον Γκαρά να έχει 43% υποδοχή με 7% άριστες. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και το ΤΑΠ ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας για τη μαζική παρουσία του στον πέμπτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και το ρεκόρ προσέλευσης 8.000 ατόμων σε εν Ελλάδι αγώνα πρωταθλήματος, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Πέμπτη.

Ενόψει αυτών, ο Ολυμπιακός δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που είχε για να παιχτούν τα δύο πρώτα παιχνίδια στο PAOK Sports Arena και να μεταφερθεί η σειρά μετά στο “Μελίνα Μερκούρη”. Έτσι, οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν εναλλάξ στις έδρες τους, με τον δεύτερο αγώνα να γίνεται την Κυριακή (26/4) στου Ρέντη.

Το πρόγραμμα

1ος αγώνας Πέμπτη 23 Απριλίου
19.00, PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

2ος αγώνας Κυριακή 26 Απριλίου
17.00, Ρέντη: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

3ος αγώνας Τετάρτη 29 Απριλίου
19.00, PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

4ος αγώνας (αν χρειαστεί) Σάββατο 2 Μαΐου
17.00, Ρέντη: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

5ος αγώνας (αν χρειαστεί) Τετάρτη 6 Μαΐου
19.00, PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός