Η διοίκηση άδειασε τους παίκτες, ο κόσμος άδειασε την διοίκηση και όλοι μαζί πλήγωσαν τον Εθνικό

Η Κηφισιά πέρασε αέρας με 3-0 από την έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τις θέσεις 5-6 της Volley League. Έτσι χρειάζεται άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της για να πάρει την 5η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πως να μην συμβεί αυτό όμως, όταν οι παίκτες ήταν απλήρωτοι και κατέβηκαν να αγωνιστούν με μισή καρδιά, πράγμα που φρόντισαν να το δείξουν. Ο αγώνας ήταν παρωδία και διεξήχθη μεταξύ… συγγενών και φίλων, αφού ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης. Και πως να ανταποκριθεί, όταν λίγες ώρες πριν η διοίκηση φρόντισε να αδειάσει τους ίδιους τους παίκτες και την ανακοίνωσή τους περί δωρεάν εισόδου.Η διοίκηση λοιπόν άδειασε τους παίκτες και ο κόσμος με την αποχή του άδειασε την διοίκηση. Ακόμα και οι λίγοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, μιλούσαν για την ανυπαρξία της. Μέσα σε αυτό το κλίμα, κανείς δεν βρέθηκε να πει έναν κακό λόγο για τους παίκτες, που έκαναν κυριολεκτικά αγγαρεία. Και κάπως έτσι, ο Εθνικός έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από μια μέτρια Κηφισιά και δύσκολα θα βρεθεί στην επόμενη σεζόν στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ποιά ευρωπαϊκά σαλόνια δηλαδή; “Ας υπάρχει πρώτα ομάδα”, λένε οι γνωρίζοντες. Οι παίκτες στις δηλώσεις τους προανήγγειλαν συνέχιση της αποχής και της κωμικοτραγικής αυτής κατάστασης των τελευταίων ημερών. Ο Σάκης Μουστακίδης προανήγγειλε εξελίξεις και από την δική του πλευρά, ενώ σύντομα θα κάνει τον δικό του απολογισμό (και συνήθως όταν μιλάει ο Μουστακίδης βγάζει και ειδήσεις). Και μέσα σε όλα τα άλλα, αποχωρεί και ο Γιώργος Παπάζογλου και η όποια νέα διοίκηση του Εθνικού θα πρέπει να βρει για τη νέα σεζόν αντικαταστάτη του στο ρόστερ, όπως και για κάμποσες άλλες θέσεις όπως όλα δείχνουν.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, που πέρασε όχι απλά σε δεύτερη αλλά σε τρίτη μοίρα, η ομάδα των βορείων προαστίων ήταν σαφώς ανώτερη απέναντι στον Εθνικό, που στάθηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ, πληρώνοντας την αποχή των αθλητών από τις προπονήσεις για περίπου 10 ημέρες.
Το πρώτο σετ κύλησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν από την αρχή το προβάδισμα με 5-10, υπερτερώντας σε άμυνα και επίθεση απέναντι στους παίκτες του Εθνικού, κάτι που βοήθησε ώστε να διατηρηθεί το προβάδισμα, 14-18, και τελικά να υπάρξει η κατάκτηση του σετ από πλευράς Κηφισιάς με 22-25, όπου καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αγωνιστική παρουσία του Φερέρα.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης έκανε αλλαγές σε δεύτερο και τρίτο σετ για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που δεν έπαιζαν πολύ μέσα στη σεζόν όπως ο Δημητριάδης και ο Κοντοστάθης. Στο δεύτερο σετ οι Αθηναίοι προηγήθηκαν από νωρίς με 4-8 και 7-15 με πρωταγωνιστή τον Ρουμελιωτάκη, βγάζοντας εκτός ρυθμού τα επιθετικά ατού των Εβριτών, κατακτώντας το σετ με 17-25. Το τρίτο σετ δεν είχε μεγάλες διαφορές με τα προηγούμενα καθώς οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά, βρέθηκαν μπροστά με 5-10, έπειτα διατήρησαν τη διαφορά, 12-16, κερδίζοντας το σετ κόντρα στους Θρακιώτες με 19-25, με τον Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.
Τα σετ: 0-3 (22-25, 17-25, 19-25)ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Δαλακούρας Κ. (4/8 επ, 54% υπ -38% άριστες), Μίχαλι 5 (2/4 επ, 3 μπλοκ), Παπάζογλου, Κασαμπαλής 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Δαλακούρας Αν. 14 (10/28 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 39% υπ – 09% άριστες), Άντριτς 7 (6/14 επ, 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 78% υπ – 43% άριστες), Δημητριάδης 3 (3/7 επ, 50% υπ – 08% άριστες), Κιόσσης 5 (4/8 επ, 1 μπλοκ), Τσέλιος, Κοντοστάθης 5 (4/8 επ 1 μπλοκ)
ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Χατζηπροδρόμου 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 4 (1/3 επ, 3 μπλοκ), Φερέρα 10 (8/16 επ, 2 μπλοκ, 69% υπ – 35% άριστες), Ρουμελιωτάκης 11 (6/12 επ, 5 μπλοκ, 53% υπ – 35% άριστες, Γιοβάανοβιτς 22 (18/24 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 71% υπ -71% άριστες), Ρούσσης, Σπύρου