Έξαλλοι στην Θεσσαλονίκη από την ευχή του προέδρου του Έβρου Σουφλίου να ανέβει ο Πανσερραϊκός

Αντιδράσεις προκαλεί στην Θεσσαλονίκη η συνέντευξη του προέδρου του Έβρου Σουφλίου Ηλία Γκάζου σε ραδιοφωνικό σταθμό των Σερρών, όπου ευχήθηκε να κερδίσει την άνοδο ο Πανσερραϊκός.
Μια τέτοια δήλωση, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Έβρο Σουφλίου, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει εντονότατη αμφισβήτηση στο κατά πόσον η ομάδα της Θράκης προτίθεται να “χτυπήσει” το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο, όταν ο ίδιος ο πρόεδρός της εκφράζει συμπάθεια προς την ομάδα των Σερρών.
Βεβαίως, ο Γκάζος τονίζει ότι το Σουφλί θα χτυπήσει το ματς όπως θα κάνει και απέναντι στους έτερους διεκδικητές της ανόδου, τον Άρη και την Καβάλα, με τους οποίους επίσης έχει να παίξει και από τους οποίους θα προσπαθήσει να αποσπάσει βαθμούς για να μην έχει μπλεξίματα αναφορικά με την παραμονή του.
Ωστόσο όταν εύχεται παράλληλα να ανέβει ο Πανσερραϊκός με την διευκρίνιση ότι ο ίδιος διατηρεί με τους ανθρώπους της συγκεκριμένης ομάδας εξαιρετικές σχέσεις, “είναι σα να λέει στους παίκτες του να κάτσουν και να χάσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι”, βουίζουν τα ραδιόφωνα στην Θεσσαλονίκη και γράφουν πολλοί και διάφοροι σε ιντερνετικά φόρουμς.
Τι όμως είπε ο Ηλίας Γκάζος και άναψε φωτιές. Αναλυτικά τα λεγόμενά του σε ραδιόφωνο των Σερρών, όπως αναδημοσιεύθηκαν από πλειάδα ιστοσελίδων στην συμπρωτεύουσα:
Για το ποιος είναι το φαβορί για την άνοδο: «Ο Πανσερραϊκός παραμένει το πρώτο φαβορί για την άνοδο γιατί με τέσσερις νίκες μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αλλά το πρωτάθλημα το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον θα παιχθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική και θα έλεγα ότι ο Πανσερραϊκός διαθέτει την καλύτερη ομάδα. Σίγουρα όμως η άνοδος θα παιχθεί μεταξύ Πανσερραϊκού και Άρη που είναι δύο ιστορικές ομάδες όπως και η Καβάλα με την Δόξα Δράμας. Πιστεύω ότι η Καβάλα είναι ένα αγωνιστικά ένα κλικ πιο κάτω από τον Πανσερραϊκό. Ο Πανσερραϊκός με την αξία του βρίσκεται στην κορυφή απλώς ο Άρης αν… ξυπνούσε λίγο νωρίτερα θα είχε περισσότερους βαθμούς».
Για την διαιτησία: «Διαφωνώ ότι ο Πανσερραϊκός ευνοείται από την διαιτησία. Η διαιτησία είναι καλή φέτος και αν γίνονται κάποια λάθη είναι ανθρώπινα όπως και εμείς σε κάποια παιχνίδια είχαμε κάποια παράπονα αλλά θεωρώ ότι ήταν ανθρώπινα».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Εμάς μας χαρακτηρίζουν ρυθμιστές γιατί παίζουμε στη σειρά με Πανσερραϊκό, Άρη και Καβάλα. Οι παίκτες μας θα δείξουν το ίδιο πάθος και στα τρία παιχνίδια και σίγουρα νιώθουμε ωραία έχοντας να αντιμετωπίσεις τέτοιες ιστορικές ομάδες. Εμείς παλεύουμε για την παραμονή μας, κάνουμε την προσπάθειά μας, αν και έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιπρόσθετες δυσκολίες γιατί έχουμε και διανυκτερεύσεις στα μακρινά παιχνίδια παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν έχει έσοδα.
Εύχομαι να ανέβει ο Πανσερραϊκός, διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας όπως και με όλες τις ομάδες. Σέβομαι τον Πανσερραϊκό, όπως σέβομαι και τον Άρη γιατί είναι δύο ιστορικά σωματεία. Θα παλέψουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος για να διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Απ’ ότι μαθαίνουμε θα ανέβουν μόνο οι πρωταθλητές των ομίλων και είναι κρίμα που από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο οι δύο θα μείνουν στο τέλος εκτός».