Παγκόσμιοι πρωταθλητές του ακοντισμού και επίδειξη βόλεϊ στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

«Ονειρεύομαι, θέλω, μπορώ» είναι το Παγκόσμιο Μήνυμα που έστειλαν το περασμένο Σάββατο 4 Απριλίου δεκάδες μαθητές από την Αλεξανδρούπολη!


ΕΛΠΙΔΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΠΙΣΤΗ & ΙΣΟΤΗΤΑ είναι τα συνθήματα ζωγραφισμένα από τα παιδιά σε 4 παρακαλώ γλώσσες – Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, που κοσμούν περήφανα πλέον το 10ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης!

Μαζί τους βρέθηκαν και κορυφαίοι έλληνες πρωταθλητές, όπως οι Άννα Βερούλη, Κώστας Γκατσιούδης, Αντιγόνη Βουρδόλη με τίτλους και μετάλλια στον ακοντισμό, η Άννα Χωρινού και ο Νίκος Μιχαλόπουλος, που μίλησαν βαθιά μεσ’ τις καρδιές των μαθητών, έπαιξαν και ζωγράφισαν μαζί με τα παιδιά και μετέδωσαν σ’ όλους τη σημασία του ‘‘ευ αγωνίζεσθαι’’ και τις αρχές του αθλητισμού.

Τα παιδιά χάρισαν στους πρωταθλητές φτιαγμένα από τα χεράκια τους, κεραμικά είδη και κρεμαστά, που κατασκεύασαν ειδικά για την περίσταση, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους – Κατερίνα Δεληγεώργη και Δημήτρη Γκενόπουλου από τα Εργαστήρια Κεραμικής και Χειροποίητου Κοσμήματος του Συλλόγου Γονέων, αντίστοιχα.

Όλη η αυλή και το εσωτερικό του σχολείου μεταμορφώθηκαν σε αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και υποδέχθηκαν τους μαθητές όλης της πόλης σε σπουδαίες παράλληλες δράσεις

Στον κεντρικό προαύλιο χώρο, οι αθλήτριες του γυμναστικού συλλόγου «Φοίνικας» μύησαν τους μαθητές στο άθλημα του βόλεϊ, κάνοντας παράλληλα και μια επίδειξη του δημοφιλέστερου αθλήματος στην πόλη!
Σε άλλο επίπεδο της αυλής, πραγματοποιούνταν ρίψεις ακοντίου με την καθοδήγηση των πρωταθλητών!
Στο μεγάλο εσωτερικό χώρο υποδοχής, στήθηκαν μεγάλων διαστάσεων καμβάδες και ‘‘υπαίθρια εικαστικά εργαστήρια’’, όπου οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης ζωγράφου Μαριάννας Παυλίδου με φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, φιλοτέχνησαν συνθήματα, μηνύματα και εικαστικές δημιουργίες, εναρμονισμένα όλα με το πνεύμα της σπουδαίας αυτής Ημέρας.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων έγιναν βιντεο-προβολές και παρουσίασε το έργο του, ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εν ενεργεία πρωταθλητής  Νίκος Μιχαλόπουλος.Η εκδήλωση «ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ» έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αποτελώντας μια μεγάλη Αθλητική & Πολιτιστική Γιορτή της πόλης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη» και διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων 10ου Δημοτικού Αλεξανδρούπολης με την πλήρη στήριξη του διευθυντή Χρήστου Ντόλιου και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης με τον πρόεδρό του Θόδωρο Βουρδόλη,  καθώς και τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με Εκπρόσωπο τη Διδάσκουσα στο Δ.Π.Θ. Μαριάννα Παυλίδου, διακεκριμένη διεθνώς ζωγράφο, ενώ την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε εθελοντικά ο γονιός Κώστας Κάλλιας.

Η επετειακή αθλητικό-πολιτιστική εκδήλωση «ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!» αποτελεί μια από τις 20 Δράσεις του Πρότυπου Προγράμματος “10Χ2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ!” του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015.