Όσα έγιναν στην ήττα της Ασπίδας στο Πευκοχώρι που οδηγεί και μαθηματικά στην Γ’ Εθνική

Πάλεψε  και για τρείς περιόδους ήταν κοντά στη μεγάλη έκπληξη απέναντι στην πολύ καλή ομάδα στην έδρα της Ευρώπη Πευκοχωρίου, ωστόσο η Ασπίδα γνώρισε την ήττα με 93-79 που την οδηγεί και μαθηματικά στην Γ’ Εθνική.

Ο Ξανθιώτικος σύλλογος από νωρίς ήταν πίσω στο σκορ προσπαθώντας να μείνει κοντά στο σκορ, με τους γηπεδούχους να φορτσάρουν στην δεύτερη περίοδο και να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 10πόντους. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά και με καταπληκτική παρουσία επιθετικά κατάφερε να ανατρέψει την  εις βάρος της κατάσταση και να πάρει μάλιστα και το προβάδισμα. Ωστόσο στην τελευταία περίοδο το νεανικό σχήμα του Πευκοχωρίου έτρεξε περισσότερο και εκμεταλλευόμενο την κούραση των παικτών της Ασπίδας από την προσπάθεια πήραν ξανά τα ηνία καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσουν με διψήφια διαφορά για το τελικό 93-72.

Πλέον τα επόμενα τρία παιχνίδια έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες της Ασπίδας να θέλουν να πετύχουν νίκες στα δύο εντός έδρας παιχνίδια τους για να αποχαιρετήσουν την Β’ Εθνική με ψηλά το κεφάλι.

Διαιτητές: Σιμητόπουλος – Πετανίδου.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 50-40, 68-69, 93-79.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Πλατής): Παναγιωτόπουλος 17 (3), Κεσίδης, Μπεχλιβάνης 14 (2), Δεληγιάννης 5 (1), Τέρπος 2, Αμπατζίδης 4, Τριφτανίδης 2, Νησιώτης 26, Ζώτος 14, Δήμου 4, Γεωργίτσης 5 (1).

ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Δενδρινός 23 (3), Παπαδάκης 8, Τσιώγκας, Στεφανίδης 10 (2), Καραμπέκης, Παπανικολάου 9 (1), Κουτσογιάννης 16 (1), Κουμπάνης 6 (1), Τατάρης, Παλλάκης 7, Πετς.