Σούπερ Αρίωνας, έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά στα προκριματικά του Πανελληνίου Εφήβων!

Παρά την καταπόνηση και την κούραση  από το χτεσινό παιχνίδι η ομάδα του Αρίων Ξάνθης παρουσιάστηκε εξαιρετική και κέρδισε με 64-50 τους Διόσκουρους Κοζάνης, και πλέον με νίκη αύριο επι της Φαλλώρειας Τρικάλων θα είναι αγκαλιά με την πρώτη θέση του προκριματικά των Εφήβων και την συμμετοχή στην τελική φάση.

Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα των Διόσκουρων τα βρήκε σκούρα στην πρώτη περίοδο οπού οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ωστόσο με ανέβασμα στην δεύτερη περίοδο αύξησαν την διαφορά τους. Στην Τρίτη περίοδο οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας μπήκαν αποφασισμένοι και με εντυπωσιακή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση ανέβασαν την διαφορά σε διψήφια διαφορά, και με καλή διαχείριση του αγώνα έφτασαν στο τελικό 64-52, με το Ξανθιώτικο σύνολο να διπλασιάζει τις νίκες του και τους Διόσκουρους να μένουν με τη χτεσινή νίκη επι των Μουδανιών.

Πλέον οι παίκτες του Αρίων με νίκη στο παιχνίδι της Δευτέρας στις 15:30 κόντρα στην Φαλλώρεια Τρικάλων σχεδόν «σφραγίζει» το εισιτήριο για την συμμετοχή της στην τελική φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 14-13, 32-26 (ημίχρονο), 48-35, 64-52 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Ερμείδης Π. 19(1), Ερμείδης Δ. 4, Σαββουλίδης 24(3), Καρτάλης  4, Πολυχρονίδης, Κοτανίδης, Ακ. Παπαδόπουλος, Θεοδωρόπουλος 10, Καρύμποβ, Τάσσος 2, Γιαρίμογλου, Παπαδόπουλος Χρ. 1

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Χωλόπουλος): Μανακίτσας 2, Τσακιρίδης Γ. 5, Τσακιρίδης Π. 1, Ατματζίδης 6, Γκοβεδάρος 13(1), Ζαχαριάδης, Ζολώτας 9, Τόττας, Μαυρόπουλος, Γκλιάνας 16(1), Μπράχος, Γιαννάκη