Η μαθήτρια που μας καρδιοχτύπησε στους σχολικούς αγώνες της Ροδόπης

Αναστάτωση και προς στιγμήν πανικό προκάλεσε η αδιαθεσία μίας μαθήτριας λυκείου, κατά τη διάρκεια των σχολικών αγώνων στίβου που διεξήχθησαν στην Κομοτηνή.

Για την Τρίτη ήταν προγραμματισμένοι οι αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Α΄ Φάσης Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και Ε.Π.Α.Λ. στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω της βροχής που έπεσε το προηγούμενο βράδυ.
Τελικά οι αγώνες διεξήχθησαν την Τετάρτη στον ίδιο χώρο, ξεκινώντας από τις  9.00 το πρωί και ήδη είχαν ολοκληρωθεί περίπου στη 13:00 το μεσημέρι.
 Τρέχοντας πάνω στον τάπητα σε αγώνα αντοχής, αισθάνθηκε αδιαθεσία μία μαθήτρια λυκείου και ενώ βρίσκονταν στην άλλη άκρη του γηπέδου, έπεσε πάνω στον τάπητα. Στη θέα της μαθήτριας να πέφτει άρχισε να τρέχει ο γιατρός που είχε κληθεί από τους διοργανωτές, να είναι παρόν στους αγώνες.
Προς το σημείο της πεσμένης μαθήτριας, έτρεξαν και καθηγητές φυσικής αγωγής. Η φωτογραφία του “Χρόνου” είναι από την στιγμή που τρέχει προς το μέρος της ο γιατρός των αγώνων. Δευτερόλεπτα πριν φτάσουν, αντίκρισαν τη νεαρή να ανασηκώνεται μόνη της, σημάδι ότι απλώς αισθάνθηκε κόπωση και δεν συνέβη κάτι άλλο.
Η νεαρή εξετάστηκε από το γιατρό και όταν διαπιστώθηκε ότι όλα είναι καλά, βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο, ώστε να συνέλθει για να συνεχίσει εάν το επιθυμεί, μετά την προσπάθεια της.
 Πέρα από αυτό το απρόβλεπτο γεγονός, που αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία από τους διοργανωτές των αγώνων, το πρόγραμμα κύλησε ομαλά και ο καιρός ήταν σύμμαχος.
Τα παιδιά έτρεξαν σε αγώνες ταχύτητας αντοχής, υπερπήδησαν εμπόδια, πέταξαν ακόντιο και σφύρα, αγωνίστηκαν στα άλματα και έζησαν τη μαγεία του κλασικού αθλητισμού σε ένα στάδιο γεμάτο ιστορία και κορυφαίες αθλητικές στιγμές.
Σημειώνεται ότι στους αγώνες συμμετείχαν σχεδόν 400 μαθητές, γυμνασίων και λυκείων, όπως έκανε γνωστό στην εφημερίδα Χρόνος ο Χρήστος Γαντζίδης υπεύθυνος ομάδας φυσικής αγωγής του νομού Ροδόπης.
«Πρόκειται για 370 παιδιά από όλα τα σχολεία του νομού Ροδόπης. Συμμετείχαν σε αγώνες κλασικού αθλητισμού όπως είναι το άλμα εις μήκος, τριπλούν, άλμα εις ύψος, ακόντιο, δίσκο, σφύρα και όλα τα δρομικά αθλήματα του αθλήματα».
Οι μαθητές των γυμνασίων αγωνίστηκαν σε τοπικό επίπεδο, ενώ τα παιδιά του λυκείου αγωνίστηκαν και οι νικητές θα λάβουν μέρος στη Β΄ φάση των σχολικών αγώνων που θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Οι νικητές και της Β΄ φάσης θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, σε αγώνες στην Αθήνα.
Πάντως μικρότερη ήταν η συμμετοχή μαθητών του λυκείου σε σχέση με αυτή των γυμνασίων, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που έχουν οι πρώτοι στο σχολείο.
Σε κάθε περίπτωση οι σχολικοί αγώνες, πέρα από ένα διάλλειμα στη ρουτίνα του σχολείου, είναι μία ευκαιρία να εντοπιστούν τα ταλέντα του αθλητισμού. «Υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν, αλλά είναι τα παιδιά που αθλούνται συστηματικά. Βέβαια είναι μια καλή ευκαιρία γιατί ξεχωρίζουν ταλέντα, και εμείς τα προωθούμε σε κάποιους συλλόγους για πιο συστηματική προπόνηση», είπε ο κ. Γαντζίδης.
Όπως σημειώνει και πάλι στο αναλυτικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα Χρόνος, για τη διοργάνωση των αγώνων εργάστηκαν όλοι οι καθηγητές φυσικής αγωγής του νομού Ροδόπης, οι οποίοι είναι συνολικά 25, στα γυμνάσια και λύκεια του νομού.