Σοκ στον Πανθρακικό! Μείον τέσσερις βαθμοί με φιρμάνι της FIFA για την υπόθεση Φερνάντεζ

Σοκ προκαλεί στον Πανθρακικό και μεγάλο πλήγμα στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία η απόφαση της FIFA που κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ και μέσω αυτής στην Super League, για αφαίρεση τεσσάρων βαθμών από το πρωτάθλημα για χρέη στον Ντάνι Φερνάντεζ.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη και έχει άμεση εφαρμογή, ενώ έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία στην Οδό Αργοναυτών όπου βρίσκεται η έδρα της Super League, λίγο πριν το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί. Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση αντίστοιχη με αυτές που εκδόθηκαν κατά του ΟΦΗ για χρέη του κρητικού συλλόγου.
Βέβαια, υπάρχει η ειδοποιός διαφορά ότι ο ΟΦΗ είχε και άλλα πολλά χρέη, ενώ ο Πανθρακικός είναι νοικοκυρεμένο μαγαζί. Ουσιαστικά σε αυτήν την ποινή φτάσαμε από την υποεκτίμηση της κατάστασης, μετά την προσφυγή του Ντάνι Φερνάντεζ στην δικαιοσύνη για τα χρήματα που του οφείλονται από την ομάδα της Κομοτηνής.
Όπως είχε γίνει γνωστό τον Φεβρουάριο, ο πορτογάλος πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού κατέθεσε προσφυγή κατά της θρακιώτικης ΠΑΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει τα 62.450 ευρώ που του οφείλονται αλλά και την ελευθέρας του (θυμηθείτε ένα σχετικό δημοσίευμα με ένα κλικ ΕΔΩ). 
Στην προσφυγή αυτή είχε απαντήσει με σκληρή ανακοίνωση ο Πανθρακικός, κατηγορώντας τον για επαγγελματική καριέρα στα… μπουζούκια και τα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας (θυμηθείτε την μνημειώδη ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός με ένα κλικ ΕΔΩ).
Το ζήτημα είναι ότι μετά από αυτήν την ανακοίνωση, ο Φερνάντεζ επίσκευσε προφανώς τις όποιες διαδικασίες και ο Πανθρακικός βρίσκεται προ τετελεσμένου γεγονότος. Αφενός του αφαιρούνται άμεσα τέσσερις βαθμοί από το πρωτάθλημα, αφετέρου κινδυνεύει να μην οριστεί το ματς της Κυριακής με τον Εργοτέλη αν δεν αποκληρώσει άμεσα το χρέος του στον Πορτογάλο.
Αν και εκτιμάται ότι λύση και χρήματα θα βρεθούν και το ματς της Κρήτης θα γίνει κανονικά, με την τελεσίδικη αφαίρεση των τεσσάρων βαθμών ο Πανθρακικός θα βρεθεί από τους 34 στους 30 βαθμούς πέφτοντας κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού, έναν πόντο κάτω από τον Πλατανιά που είναι ο πιο ευνοημένος της υπόθεσης και πέντε πάνω από τον Εργοτέλη.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή (κοινοποιήθηκε από την FIFA στην ΕΠΟ και μέσω αυτής στην Super League) φέρνει σε δύσκολη θέση τον Πανθρακικό και είναι φυσιολογικό να κυριαρχήσει στα πηγαδάκια της σημαντικής συνεδρίασης της Super League, που θα εξετάσει την τηλεοπτική επέκταση του συμβολαίου με τη Nova αλλά και την πρόταση του Εργοτέλη για αναβολή της αναδιάρθρωσης ώστε να υποβιβαστούν φέτος μόνο δύο ομάδες (Νίκη Βόλου και ΟΦΗ) και όχι τέσσερις.
Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται επίσης να ληφθεί η οριστική απόφαση για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ που αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Από την πλευρά της ΠΑΕ Πανθρακικός αναμένεται να λάβει μέρος ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Τζελέπης, που είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, αλλά πιθανότατα και ο νομικός της σύμβουλος Αργύρης Λίβας.
Το ThrakiSportS θα βρίσκεται στα γραφεία της Λίγκας, στην Οδό Αργοναυτών στην Αθήνα, αναζητώντας τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις από τους ανθρώπους της ΠΑΕ Πανθρακικός αλλά και των άλλων ομάδων, μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη.