Στο εξωτερικό για μεταγραφικούς στόχους της Ξάνθης ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Με μια βαλίτσα στο χέρι είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου τις τελευταίες ημέρες, καθώς παρακολουθεί αρκετούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να αποτελέσουν στόχους της Skoda Ξάνθη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτός ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και ο λόγος της απουσίας του την περασμένη Κυριακή από τα Πηγάδια και τον αγώνα της Ξάνθης με τον Ατρόμητο.  Είναι σαφές πως ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο μεταγραφικός σχεδιασμό τρέχει κατά βάση από τον ίδιο τον Παπαδημητρίου, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά συνέπεια αυτός χρεώνεται τις όποιες αποτυχημένες επιλογές, αλλά και τις επιτυχημένες, όπως αποδείχθηκαν ειδικά οι περσινές που είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν την ομάδα σε ένα αξιόμαχο σύνολο που χτυπάει από δύο πόρτες Ευρώπη, ενώ πέρσι απογοήτευσε και κλήθηκε να διεκδικήσει σε μπαράζ την παραμονή στην ομάδα.

Βεβαίως, οι κινήσεις του αντιπροέδρου και τεχνικού διευθυντή της Ξάνθης σίγουρα δεν γίνονται χωρίς την γνώση του Πανόπουλου αλλά και του ίδιου του Λουτσέσκου, που μπορεί να μην έχει ακόμα απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει, αλλά ξέρει να τιμάει το συμβόλαιό του και να βοηθάει ποικιλοτρόπως τον σύλλογο στον οποίο εργάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, πολλά σε σχέση με την τελική κατάρτιση των μεταγραφικών στόχων, μπορεί να εξαρτηθούν και από το αν η ομάδα συμμετέχει ή όχι στα πλέι οφ. Μια δεδομένη ευρωπαϊκή συμμετοχή θα αυξήσει τις απαιτήσεις της νέας σεζόν, όσο και την ταχύτητα των επιλογών. Βλέπετε, αν υπάρχ0υν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αυτό σημαίνει ότι η φετινή χρονιά θα τελειώσει αργά και η επόμενη θα ξεκινήσει νωρίς.

Και όλοι θυμόμαστε τι συνέβη την τελευταία φορά που είχαμε κάτι τέτοιο…