ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Μεγάλη νίκη παραμονής στην Α1 του Αρίωνα Ξάνθης επι των Σερρών!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Επιβλητική εμφάνιση και μεγάλη νίκη για τον Αρίωνα Ξάνθης που όχι μόνο κάλυψε την διαφορά του πρώτου αγώνα(-3) αλλά κέρδισε και με 21 πόντους διαφορά κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή στην Α΄1 κατηγορία, κάτι που ωστόσο δεν εξαρτάται από αυτόν.

Βλέπετε, πολλά θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική των play-out για της θέσεις 7-10 της Α’ 1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ οπού ο ΑΟ Σερρών θα υποδεχτεί  τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με την ομάδα της Ξάνθης να θέλει νίκη των Σερραίων για να πάμε σε τριπλή ισοβαθμία οπού ο Αρίων έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τους δύο αντιπάλους του, εκτός έαν οι Σερραίοι κερδίσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 25 πόντων κάτι που θα σημαίνει πως αυτή έχουν το πλεονέκτημα. Σε περίπτωση νίκης του Εθνικού η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παίρνει το καλύτερο πλασάρισμα και  την 7η θέση. Βέβαια η κατάταξη και το ποιες και πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α’2 εξαρτάται κατά πολύ από το πόσες ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική.

Όσον αφορά το παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό γυμανστήριο της Ξάνθης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» η ομάδα του Βαγγέλη Αρβανιτίδη πάτησε γκάζι στην δεύτερη περίοδο και με πολύ καλή εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε σε μία άνετη νίκη κόντρα στους Σερραίους που κόντραρα τον Αρίων μόνο για μία περίοδο. Κορυφαίοι για τον Αρίων οι Πλατανίτης και Νταβουλτζόπουλος που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Ξανθιώτες μάλιστα να καταφέρνουν να σκοράρουν όλοι όσοι ήταν στην αποστολή! Ενώ για τους Σερραίους πάλεψαν οι Γιαννούλης και Καρακώστας χωρίς να καταφέρουν κάτι.

Πλέον όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι των Σερρών την ερχόμενη Κυριακή μεταξύ του ΑΟ Σερρών και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που θα διαμορφώσει την τελική κατάταξη.

Διαιτητές: Ρούκας – Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 18-16, 37-29 (ημίχρονο), 55-39, 70-49 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ( Β. Αρβανιτίδης): Νταβουλτζόπουλος  10. Σαββουλίδης   2, Ανδρέου  6, Καλαματιανός  5(1), Δάτσης  4, Αποστόλου  2, Ερμείδης  9, Παϊτάρης  2, Λεπίδας  2, Βλάχος  4, Φώτης  7, Πλατανίτης  17.

ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ (Α. Μπετιχάβας): Βιτανόπουλος  3(1), Τσαούσης, Αναστασιάδης  5(1), Γιαννούλης  15(2), Στάμος, Χορτομάρης, Παπαδόπουλος, Σίγκ, Βλαχόπουλος  3, Καρακώστας  11, Εμμανουήλ  8, Καραμπατζάκης  4.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Αρίων Ξάνθη – ΑΟ Σερρών  70-49
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΟ Χρυσούπολη  20-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αρίων Ξάνθης(6)  10
2. Εθνικός Αλεξανδρούπολης(5)  9
3. ΑΟ Σερρών(5)  8
4. ΑΟ Χρυσούπολη(6)  0