Μάχη Ξάνθης και Παναιτωλικού με φόντο την Ευρώπη (17:15, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη υποδέχεται στα Πηγάδια τον Παναιτωλικό σε μια κόντρα με φόντο τα πλέι οφ, ανάμεσα σε δυο ομάδες που αμφότερες φιλοδοξούν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη πεντάδα. Κατά συνέπεια πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπου ουσιαστικά δεν παίζονται τρεις αλλά έξι βαθμοί.

 

Η ομάδα της Θράκης βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από την πρώτη πεντάδα και θέλει να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ. Βέβαια, έχει το μυαλό της και στο κύπελλο, όπου έμαθε την Τρίτη τον αντίπαλο της στα ημιτελικά (θα είναι ο Ηρακλής), θέλει ωστόσο σε κάθε περίπτωση να πάει καλά και στο πρωτάθλημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ελπίζει οι παίκτες του να είναι πιο αποτελεσματικοί, αλλά εκτός πλάνων βρίσκονται οι Φλίσκας και Μπέρτος. Στην αποστολή μετέχουν Κυριακίδης, Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Βάλτερ, Μπέλιτς, Καπετάνος και Ράνος.

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει από την πλευρά του ο Παναιτωλικός, προκειμένου να… αγκαλιάσει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Στο ματς με τον ΠΑΣ η ατυχία στέρησε τη νίκη από τους Αγρινιώτες, οι οποίοι θέλουν να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στα Πηγάδια. Ο Χάβος πάντως δεν μπορεί να υπολογίζει τους Άλβες, Βιγιαφάνιες, Παπουτσογιαννόπουλο και Κούσα.

Η αποστολή του Παναιτωλικού που βρίσκεται από την Τρίτη στην Ξάνθη αποτελείται από τους Ετζενγκέλε, Μύγας, Μορένο, Ρουσκουσέδα, Κέβιν, Κουτρομάνος, Βασιλείου, Λαζάρ, Κάπελ, Φωτάκης, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Γοδόι, Στεφανάκος, Θεοδωρίδης, Μήλιος, Μαλεζάς, Ράφαελ και Σκαραμοτσίνο.

Η αναμέτρηση αρχίζει στις 17:15 και μεταδίδεται φυσικά απευθείας τηλεοπτικά από τη Nova και διαδικτυακά από το ThrakiSportS. Θα γίνει κανονικά με φιλάθλους μετά την άρση της απαγόρευσης από τον υφυπουργό ΑΘλητισμού Σταύρο Κοντονή, η οποία ουσιαστικά δεν επηρέασε την ομάδα που είχε στο διάστημα αυτό μόνο εκτός έδρας αγώνες (και τον εντός με τον ΟΦΗ για το κύπελλο, όπου επίσης υπήρχε κανονικά παρουσία θεατών).