Υποβιβάζονται για στημένα οι “Κροκόδειλοι” του Παναγιώτη Βλαχοδήμου!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Εκεί που, όχι απλά υπάρχουν νόμοι, αλλά τηρούνται κιόλας, έρχονται και τέτοιου είδους αποφάσεις. Έτσι λοιπόν, στην Γαλλία έπσε σαν βό,βα το βράδυ η είδηση σχετικά με τον υποβιβασμό της Νιμ στην τρίτη κατηγορία λόγω συμμετοχής σε στημένα παιχνίδια.

 

Η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας συγκέντρωσε στοιχεία που απέδειξαν ότι υπήρχε εμπλοκή σε χειραγωγημένους αγώνες στη Ligue 2 τη σεζόν 2013-14. Έτσι αποφάσισε την τιμωρία της Νιμ, ομάδας που είναι γνωστή σε εμάς τους Έλληνες, καθώς εκεί αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό ο πρώην φορ της Ξάνθης Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ η Νιμ, που βαθμολογικά τουλάχιστον έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη Ligue 2, θα καταθέσει έφεση. Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, στο τέλος της σεζόν. Είναι η πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, μετά τη Μαρσέιγ και το σκάνδαλο Μπερνάρ Ταπί, που μια γαλλική ομάδα υποβιβάζεται για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια. 

Οι “κροκοντίλ” είναι στην όγδοη θέση της Ligue 2 και καθαρά βαθμολογικά, θα παρέμεναν και την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο η απόφαση της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας φαίνεται ότι βάζει ταφόπλακα στις φιλοδοξίες του Παναγιώτη Βλαχοδήμου και των συμπαικτών του.

Τη φανέλα των “Κροκόδειλων”, όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας, έχουν φορέσει τη δεκαετία του 1990 ο Ερίκ Καντονά και ο Λοράν Μπλαν. 

Επτά αγώνες της Νιμ ήταν στο “μικροσκόπιο”, ενώ ο πρόεδρός της Ζαν-Μαρκ Κονράντ παραμένει έγκλειστος από τον περασμένο Νοέμβριο, ως ύποπτος για τη χειραγώγηση της αναμέτρησης με την Καέν, στην τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος. Το ματς εκείνο έληξε ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που χάρισε στην Καέν την άνοδο στην 1η κατηγορία, ενώ ήταν αρκετό για να διασφαλίσει η Νιμ την παραμονή της στην 2η!

Τη φανέλα των “Κροκόδειλων”, όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας, έχουν φορέσει τη δεκαετία του 1990 ο Ερίκ Καντονά και ο Λοράν Μπλαν. Εκεί ανήκει εδώ και περίπου 1,5 μήνα ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που έχει παραχωρηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρώην εξτρέμ της Ξάνθης σε αυτό το μικρό διάστημα έχει με την φανέλα της Νιμ τέσσερις συμμετοχές και δύο γκολ.