Β’ Εθνική: Μπορεί να σωθεί η Ασπίδα; Το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για παραμονή

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες έχει μετατραπεί η μάχη για την παραμονή στην Β’ Εθνική κατηγορία, οπού τέσσερις ομάδες μάχονται για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που θα οδηγήσουν στην Γ’ Εθνική παρέα με ΧΑΝΘ και ΓΑΣ Κομοτηνή που ήδη υποβιβάστηκαν. Η ομάδα που φαινομενικά είναι στην πιο δύσκολη θέση είναι η Ασπίδα Ξάνθης που χρειάζεται τέσσερις νίκες τουλάχιστον για να ελπίζει.

Το ThrakiSportS σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των ομάδων που παλεύουν μαζί με την Ασπίδα για την παραμονή .

Φοίνικας Λάρισας (9η θέση, 29 βαθμοί): Βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση καθώς έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με Ασπίδα και Στρατωνί, ενώ με τον Αία παίζει την τελευταία αγωνιστική στην Λάρισα και θα μπορεί αν κινδυνεύει ακόμη να «καθαρίσει» την παραμονή τότε. Η ομάδα της Λάρισας θέλει δεδομένα 2 νίκες για να είναι σίγουρη, αν και μπορεί να της φτάσει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων και μόλι μια. Εντός έχει Άργος Ορεστικό, Αργοναύτη και Αία Ευόσμου. Ενώ εκτός έχει να παίξει κόντρα στην πεσμένη ΧΑΝΘ και στους Πιερικό και Ευρώπη Πευκοχωρίου.

Στρατώνι (10η θέση, 28 βαθμοί): Νίκη «χρυσάφι» πέτυχε το Στρατώνι επι της ΧΑΝΘ που είναι οριακά πάνω από την ζώνη, και μπορεί να έχει το μειονέκτημα στις ισοβαθμίες με την Λάρισα έχει όμως το πλεονέκτημα κόντρα στις ομάδες που την κυνηγάνε, καθώς μετρά δύο νίκες κόντρα στην Ασπίδα και μια νίκη με +16 με τον Αία. Η ομάδα της Χαλκιδικής στα εναπομείναντα παιχνίδια έχει πολύ περίεργο πρόγραμμα μια και έχει να υποδεχτεί τους Πευκοχώρι και Πεύκα που θα πρέπει να καταβάλει εαυτόν για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, έχει όμως και το πλεονέκτημα πως τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΓΑΣ. Το θετικό όμως για το Στρατώνι είναι πως και τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έχει να δώσει είναι κοντά στην Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, κόντρα σε Αργοναύτη, Ανατόλια και Αία οπότε θα μπορεί να ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει το ένα από αυτά, που πιθανότατα να της αρκεί.  

Αίας Ευόσμου (11η θέση, 27βαθμοί): Κέρδισε τον ΓΑΣ και ελπίζει ο Αίας που εν μέρει κρατά την τύχη του στα δικά του χέρια μια και έχει να αγωνιστεί και με τους τρείς αντιπάλους της για την παραμονή, με το Στρατώνι εντός και τους Ασπίδα και Φοίνικα εκτός. Επίσης στα θετικά για τον Αία πως έχει να παίξει και με δύο ομάδες που είναι αδιάφορες, με Παλαμά εντός και Ανατόλια εκτός, ενώ την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται τα Πεύκα στο πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει.

Ασπίδα Ξάνθης (12η θέση 26βαθμοί): Δυστυχώς η ομάδα της Ασπίδας βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να καταφέρει να σωθεί. Κύρια αιτία για την πολύ δύσκολη θέση του Ξανθιώτικου συλλόγου οι μόλις 3 νίκες εντός στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει, χάνοντας πολλά παιχνίδια μέσα από τα χέρια της. Επίσης στα αρνητικά για τον σύλλογο της Ξάνθης πως έχει το μειονέκτημα στις ισοβαθμίες κόντρα σε Στρατώνι και Λάρισα, οπότε θέλει τουλάχιστον δύο νίκες περισσότερες από τις αντιπάλους της, και αν προσθέσουμε πως στα εναπομείναντα έξι παιχνίδια η ομάδα της Ξάνθης έχει να αντιμετωπίσει τους δύο από τους τρείς πρωτοπόρους τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ζόρικα. Η ομάδα της Ξάνθης καλείται να κάνει το απόλυτο στα εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους Αργοναύτη, Αία και Ανατόλια, κάτι που είναι στις δυνατότητες της. Και να καταφέρει πάση θυσία νίκη στο ερχόμενο παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη για να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της, καθώς τα άλλα δύο εκτός έδρας παιχνίδια είναι με το Πευκοχώρι και τα Πεύκα που το έργο της θα είναι πολύ δύσκολο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων μονομάχων στις εναπομείνασες έξι αγωνιστικές.

21η αγωνιστική
ΧΑΝΘ – Ασπίδα Ξάνθης
Αίας Ευόσμου Μαχητές Πεύκων
Πιερικός – Φοίνικας Λάρισας
Αργοναύτης – Στρατώνι
22η αγωνιστική
Φοίνικας Λάρισας – Άργος Ορεστικό
Ασπίδα Ξάνθης – Αργοναύτης
Στρατώνι – Ευρώπη Πευκοχωρίου
Ανατόλια – Αίας Ευόσμου
23η αγωνιστική
ΧΑΝΘ – Φοίνικας Λάρισας
Ευρώπη Πευκοχωρίου – Ασπίδα Ξάνθης
Αίας Ευόσμου – Στρατώνι
24η αγωνιστική
Φοίνικας Λάρισας – Αργοναύτης
Ασπίδα Ξάνθης – Αίας Ευόσμου
Στρατώνι – Μαχητές Πεύκων
25η αγωνιστική
Ευρώπη Πευκοχωρίου – Φοίνικας Λάρισας
Αίας Ευόσμου – Τιτάνες Παλαμά
Ανατόλια – Στρατώνι
Μαχητές Πεύκων – Ασπίδα Ξάνθης
26η αγωνιστική
Φοίνικας Λάρισας – Αίας Ευόσμου
Ασπίδα Ξάνθης – Ανατόλια
Στρατώνι – ΓΑΣ Κομοτηνή

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 20 ΑΓΩΝΕΣ):
1. Μαχητές Δόξα Πεύκων 38
———————————-
2. Προμηθέας 38
———————————-
3. Πευκοχώρι 34
4. Αργος Ορεστικό 33
5. Πιερικός Αρχέλαος 31
6. Αργοναύτης 31
7. Ανατόλια 30
8. Τιτάνες Παλαμά 30
9. Φοίνικας Λάρισας 29
10. Στρατώνι 28
———————————-
11. Αίας Ευόσμου 27
12. Ασπίδα Ξάνθης 26
13. ΧΑΝΘ 24
14. ΓΑΣ Κομοτηνή 21