Με Ηρακλή στα ημιτελικά η Ξάνθη! Σπάει την παράδοση και πάει… τελικό!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης θα είναι ο αντίπαλος της Skoda Ξάνθη στην πορεία της προς τον πρώτο τελικό της ιστορίας. Μια ομάδα που μπορεί να αγωνίζεται στην   Football League, ωστόσο με την πορεία της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει αποδείξει πως είναι πολύ δυσκολοκατάβλητη που οδεύει προς την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για να γράψει ιστορία η Ξάνθη και να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τελικό Κυπέλλου η ομάδα της Θράκης καλείται να σπάσει και μια ιδιαίτερα αρνητική παράδοση και να αποφύγει τις… παγίδες του «Γηραιού». Συνολικά οι δύο ομάδες όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου έχουν βρεθεί τέσσερις φορές, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μετρά τρείς προκρίσεις και την Ξάνθη μία.

Πρώτη φορά που βρέθηκαν οι δυο τους στο Κύπελλο ήταν την αγωνιστική περίοδο 1967-1968 με τον Ηρακλή να κερδίζει σε μονό αγώνα για τον Β’ γύρο του Κυπέλλου με 1-0. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά λίγα χρόνια αργότερα ξανά στην Θεσσαλονίκη σε μονό αγώνα για τον πρώτο γύρο αυτή τη φορά, με τους Θεσσαλονικείς να κερδίζουν με 3-0.

Την περίοδο 1990-1991 θα έρθει η πρώτη πρόκριση για την Ξάνθη, με την ομάδα της Θράκης να φεύγει με 0-0 στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Θεσσαλονίκη και με τη νίκη με 1-0  στην ρεβάνς του ΑΟΞ η  Ξάνθη πήρε την πρόκριση από τον Β΄ γύρο. Τελευταία φορά  που βρέθηκαν οι δύο ομάδες για το Κύπελλο ήταν την περσινή περίοδο  για την φάση των «32» του Κυπέλλου, με τον Ηρακλή να κερδίζει το πρώτο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης με 1-0 με τέρμα του Ζαχόρα στο 85’, στον επαναληπτικό των Πηγαδίων η Ξάνθη «αυτοκτόνησε» καθώς παρότι προηγήθηκε με 2-0 με τέρματα του Πέτρου Μάνταλου δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, και μάλιστα δέχτηκε δύο γκολ από τους Σιατραβάνη και Πορτουλίδη διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS…