Πρόκριση για Τσάτουμα και ανακοίνωση ορίων για τον αγώνα του Μπανιώτη στην Πράγα

Ανακοινώθηκαν τα όρια πρόκρισης για το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πράγα, το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα με τους προκριματικούς αγώνες στην τσεχική πρωτεύουσα. Ήδη μάλιστα είχαμε μια επιτυχία, αφού ο Λούης Τσάτουμας με ένα δεύτερο άλμα στα 7.90μ. μπήκε στην πρώτη οκτάδα του τελικού, στην 4η θέση, σε έναν προκριματικό που κανείς άλτης δεν πήγε πάνω από τα οκτώ μέτρα, που ήταν το όριο.

 

Έτσι, η προσπάθειά του στα 7.90μ. ήταν αρκετή να τον βάλει στον τελικό της Παρασκευής, που ξεκινάει στις 18:55 ώρα Τσεχίας (19:55 ώρα Ελλάδος). Την Παρασκευή αγωνίζονται άλλοι επτά Έλληνες αθλητές, ανάμεσά τους ο δραμινός Κώστας Δουβαλίδης στα 60μ. εμπόδια ανδρών, όπου μετέχουν συνολικά 29 αθλητές. Θα γίνουν 4 σειρές και προκρίνονται οι 3 πρώτοι και οι 4 καλύτεροι χρόνοι.

Παράλληλα, έγιναν γνωστά τα όρια στο ύψος των ανδρών, όπου θα διαγωνιστεί το μεσημέρι του Σαββάτου ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης καθώς και ο Αντώνης Μάστορας. Στον προκριματικό θα μετέχουν 28 άλτες και το όριο είναι 2.31μ., ύψος που έχει κάνει ο Μπανιώτης αλλά όχι φέτος που το ρεκόρ του είναι 2.28μ. Θεωρείται δεδομένο ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσει τόσο ψηλά.

Όπως έγινε γνωστό, τα διαδοχικά ύψη στα οποία θα δοκιμαστούν οι άλτες είναι τα 2.14μ.-2.19μ.-2.24μ.-2.28μ.-2.31μ.