Καταργούν ΑΠΟΚΔΑ και μοιράζουν χρήμα σε αθλητικά σωματεία σε Αλεξανδρούπολη

Εξήντα ένα θέματα θα συζητήσουν το απόγευμα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στα θέματα ημερήσιας διάταξης την κατάργησης του “Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης” (Α. ΠΟ. Κ. Δ. Α.) αλλά και το ζήτημα των επιχορηγήσεων προς τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Το θέμα της κατάργησης του ΑΠΟΚΔΑ είναι το πέμπτο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Πρόκειται για τον άμεσο φορέα που είχε σχέση με τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στον οποίο  υπάγονταν μέχρι σήμερα η εύρυθμη λειτουργία των δημορικώψν σταδίων και κλειστών γυμναστηρίων της πόλης, μεταξύ άλλων του “Φώτης Κοσμάς” και του “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”. Την εισήγηση για το θέμα έχει αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης, που μεταξύ άλλων θα προτείνει την μεταφοράς των αρμοδιοτήτων αλλά και του προσωπικού του ΑΠΟΚΔΑ στον Δήμο.

Το όγδοο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το “Έγκριση Επιχορηγήσεων σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους” με εισηγητή τον κ. Γ. Παντελίδη. Δεν είναι γνωστό ωστόσο ποια είναι αυτά τα ποσά και ποια σωματεία αφορούν. Τέλος, μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με εισήγηση επίσης από τον κ. Παντελίδη είναι και η αποδοχή παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο Ποντιακός για χρήση από το Δήμο.