Ξέσπασμα του Θρακιώτη τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία με Παναθηναϊκό

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ο γεννημένος στην Κομοτηνή, τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, και πρωην προπονητής της Ξάνθης, Τέλης Ζουρνατζίδης με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε με έντονο τρόπο τα παράπονά του για τις αποφάσεις των διαιτητών.

“Είδαμε και απόψε να εξελίσσεται αυτός ο χορός που εξελίσσεται πάνω από το σαρκείο του ελληνικού μπασκετ όταν κάποιος πάει να σηκώσει κεφάλι. Κάθε φορά όταν κάποιος εκτός από τους δύο καταξιωμένους και καταπληκτικούς εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ στα πέρατα του κόσμου πάει να σηκώσει το κεφάλι του, αυτό πέφτει. Είναι αξιοθαύμαστη η τελειότητα που κάποιο εξευτελίζουν το άθλημα, εξευτελίζονται και οι ίδιοι, εξευτελίζουν τους θεσμούς που εκπροσωπούν.
Ειχαμε ένα παχνίδι σήμερα που συμμετείχαν δύο από τις τρεις κορυφαίες ελληνικές ομάδες, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα. Έναν ημιτελικό που ψάχνουμε να βρούμε για ποιο λόγο από τη στιγμή που δεν υπήρχε, άλλη υποχρέωσε δε διεξήχθη με τους κορυφαίους διαιτητές της Ελλάδας. Αυτούς που παίζουν στου τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, στους τελικούς της Ευρωλίγκα… Μας κάνει τεράστια εντύπωση που βρέθηκε μόνο ένας από αυτούς στο γήπεδο.
Είμαστε εδώ και παλεύουμε με θηρία και τέρατα. Εχουμε πολλά να λύσουμε σαν ΚΑΕ. Σήμερα είδατε ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με συνεργασία όσων βρίσκονται στην ΚΑΕ, τους φιλάθλους, την αστυνομία, εξελίχθηκε ένα παιχνίδι εκπληκτικό από άποψη ατμόσφαιρας. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Ότι δε μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που πρέπει να έχει βρωμιά. Είναι αυτό που περιέχει διαπλοκή και πάρε δώσε. Δε πρόκειται να μπούμε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία.
Ο ΠΑΟΚ σήμερα έτυχε διαιτητικής αντιμετώπισης από Καρακατσούνη και Ψαριανό, καταδικαστική για την ομάδα μας. Αυτοί που κόπτονται για το καλό του μπάσκετ και το διοικούν και ιδιαίτερα τον τομέα της διαιτησίας ας σταματήσουν να καρφώνουν ο ένας τον άλλον. Ας σταματήσουν να χωρίζουν τους διαιτητές σε δικούς μας και σε άλλους. Ας σταματήσουν με κάθε τρόπο να διαφεντεύουν το άθλημαα και να το αφήσουν να βρει την ομορφιά που του αρμόζει.
Όταν μια ομάδα με το δικό μας μπάτζετ κερδίζει εύκολα τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και γυρνάει ένα τέτοιο μας και όταν ονειρεύεται και 8.000 κόσμος έχει υποδειγματική συμπεριφορά ας προσπαθήσουν κάνουν ότι μπορούν για το μπάσκετ» είπε ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ”.

Ο Τέλης Ζουρνατζίδης γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1968 στην Κομοτηνή και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Καβάλας, ενώ το 1983 ήρθε με μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια σε όλες τις μικρές ομάδες του «Δικεφάλου», ήταν αρχηγός της εφηβικής ομάδας, που το 1987 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο Ηράκλειο, ενώ είχε και δύο συμμετοχές στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Υπήρξε προπονητής στην ομάδα του Μαντουλίδη, στην Ξάνθη, την Καλαμαριά, τον Αριστοτέλη Καλαμαριάς, με τον οποίο το 2009 αναδείχθηκε Κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ.