Οριστικά αναβολή στο ντέρμπι του κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός και… στη μέση ο Μάνος

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο αναβολής του επαναληπτικού της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς αφενός η Αστυνομία έχει στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ για τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού την Πέμπτη (5/3), αφετέρου η Super League φαίνεται να απαντά αρνητικά στο αίτημα να πάει το ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (1/3) αντί για Δευτέρα (2/3) που έχει προγραμματιστεί. Στην μέση έχει μπει ο κομοτηναίος πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης, που προσπάθησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, χωρίς όπως όλα δείχνουν επιτυχία.

 

«Eνηµερώσαµε τη Super League από την Παρασκευή και περιµένουµε αν θα αλλάξει την απόφασή της για ορισµό του αγώνα του Oλυµπιακού µε τον Aστέρα. Kαι σήµερα (σ.σ. χθες) µίλησα δύο φορές µε τη Super League (σ.σ. όχι µε τον Γιώργο Mποροβήλο) και µου λένε “καλά θα σας πούµε”. Eχουµε µείνει λοιπόν, στο “καλά θα σας πούµε”. Aν δεν αλλάξουν τον ορισµό, τότε θα αναβάλλουµε τον αγώνα. Δεν µπορούµε να τον ορίσουµε την Tετάρτη 4/3 γιατί δεν θα είναι νόµιµο» τόνισε στο «Goal» ο θρακιώτης πρόεδρος της Eπιτροπής Kυπέλλου Mάνος Γαβριηλίδης, αναλύοντας το ζήτημα που έχει προκύψει.

Απάντηση ακόμα για αλλαγή του προγράμματος δεν υπάρχει από την Super League και αναμένεται την Τετάρτη, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS η απάντηση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στο αίτημα της ΕΠΟ θα είναι αρνητική. Εφόσον δεν αλλάξει ο ορισμός του αγώνα Ολυμπιακού-Αστέρα, μοιραία ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί βάσει ΚΑΠ να δώσει παιχνίδι τις επόμενες 48 ώρες.

Κατά συνέπεια αποκλείεται η Τετάρτη ως ημέρα διεξαγωγής του ΑΕΚ – Ολυμπιακός, εκτός φυσικά αν οριστεί για τις 21:45 το βράδυ (είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το φετινό, μόλις προ ενός μηνός, παράδειγμα του Πανθρακικού που έπαιξε 15.00 το μεσημέρι Πέμπτης με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο και Σάββατο 15:15 το απόγευμα Σαββάτου με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα).

Αρχικά, το δεύτερο ματς μεταξύ της Ένωσης και των «ερυθρόλευκων» είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου, χωρίς η ελληνική Ομοσπονδία να έχει ορίσει ώρα έναρξης. Ωστόσο, την ίδια μέρα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο του ΤΟΡ16 της Ευρωλίγκας, με αποτέλεσμα, ο κίνδυνος επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των «πράσινων» και του «δικέφαλου» ήταν μεγάλος.

Για τον λόγο αυτό, η Αστυνομία – όπως άλλωστε αναμενόταν – έστειλε αίτημα στην διοργανώτρια αρχή για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα, καθώς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή έκβασή του. Αυτό σημαίνει πως το ματς θα πρέπει να οριστεί την Τετάρτη (4/3), ήτοι μία μέρα νωρίτερα από το προκαθορισμένο, όμως, ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, το απόγευμα της Δευτέρας (2/3) δημιουργεί προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό, η ΕΠΟ ήρθε σε επικοινωνία με την Super League, ζητώντας να αλλάξει η μέρα του παιχνιδιού της 26ης αγωνιστικής, όπου οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους Αρκάδες και από Δευτέρα να μετατεθεί την Κυριακή (1/3), ούτως ώστε να περάσει το 48ωρο που χρειάζεται να έχει στη διάθεσή της μια ομάδα. Για να γίνει αυτό, η Super League, θα πρέπει να έρθει σε διαπραγματεύσεις με τις δύο ομάδες, αλλά και τη Nova ώστε να συμφωνηθεί η αλλαγή.

Στη μέση όλων αυτών έχει βρεθεί ο Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τις κατάλληλες ισορροπίες. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της άρνησης της Super League, είναι προφανές ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε αναβολή (με το ενδεχόμενο να πάει για Απρίλιο σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Europa League να είναι ορατό). Όσο για την λύση του να διεξαχθεί το ματς 21:45 της Τετάρτης ανεξάρτητα από την απόφαση της Super League, μάλλον θα πρέπει να αποκλείεται – αν και νομικά με αυτήν την ημερομηνία και ώρα έναρξης δεν υπάρχει πρόβλημα.