Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Σταύρος Καμπέλης

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ, Σταύρος Καμπέλης.

 

Ο Σταύρος Καμπέλης, μηχανικός από την Κρήτη, ξεκίνησε την εμπλοκή του με τα κοινά ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ στην Κρήτη. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης από το 1993 ως το 1997 και ΑΜΘ, από το 1997 ως το 2000, θέσεις στις οποίες θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος ανάμεσα σε όσους υπηρέτησαν το θεσμό  και όπου άφησε εντυπωσιακό σε μέγεθος και αποτελεσματικότητα έργο.

Μετά τις εκλογές του 2000 συνέχισε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και, στη συνέχεια του ΥΠΕΧΩΔΕ, πριν αποχωρήσει το 2004 οριστικά από τα κοινά, έχοντας χειριστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Ήταν από τους πλέον επιτυχημένους και ικανούς τεχνοκράτες στη δημόσια διοίκηση και την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο χώρο της αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα και σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του γίνεται στην Κρήτη.

Συλληπητήρια ανακοίνωση για το Σταύρο Καμπέλη εξέδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καμπέλη για το θάνατό του και εύχεται ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο στη σύζυγό του Ελένη, στα παιδιά του Δήμητρα και Νίκο και σε όλους τους συγγενείς του. Η κοινωνία μας δεν ξεχνά την προσπάθεια και την προσφορά του στον τόπο μας.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να απαλύνει τον πόνο των συγγενών.

 

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr