Ασημένιος ο Μπανιώτης στον τελικό του ύψους του Πανελληνίου Κλειστού Στίβου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Δεν τα κατάφερε ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο. Βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό και με τρία άκυρα (και κακά) άλματα στα 2.26μ έμεινε μόλις στα 2.20μ (πολύ μακριά από το ατομικό του ρεκόρ αλλά και από την φετινή του επίδοση 2.28μ που του έδωσε και το εισιτήριο για την Πράγα).

 

Γεγονός είναι πάντως ότι ο Μπανιώτης δήλωσε συμμετοχή την τελευταία στιγμή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού έχει εξασφαλίσει το όριο για να λάβει μέρος στις αρχές Μαρτίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Ο Μπανιώτης, που μέχρι πρόπερσι ήταν επί μια δεκαετία μόνιμος πρωταθλητής στο ύψος αλλά εσχάτως έχει αποκτήσει ανταγωνισμό, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έστω και με αυτήν την χαμηλή για τα δεδομένα του επίδοση. Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Αντώνης Μάστορας.

Ο σαλονικιός αθλητής, που ξεκίνησε στο ύψος δίπλα στον Μπανιώτη και παρουσιάζει μεγάλη εξέλιξη την τελευταία διετία, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 2,30 μ., επίδοση που αποτελεί απόλυτο προσωπικό του ρεκόρ και του δίνει την δυνατότητα να σκέφτεται θετικά τη συμμετοχή του στην Πράγα. Ο Μάστορας στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,34 μ., δίχως επιτυχία. 

Στον αγώνα ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μπανιώτης μπορεί να πήρε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά αναδείχθηκε τρίτος. Την καλύτερη επίδοση όλων σημείωσε ο Δημήτρης Χονδροκούκης που πέρασε τα 2.32μ στην επιστροφή του μετά την ποινή διετούς αποκλεισμού που του επιβλήθηκε τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ωστόσο, ο Χονδροκούκης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2012, αγωνιζόταν εκτός συναγωνισμού καθώς έχει πλέον πάρει την κυπριακή υπηκοότητα. Ενας ακόμα παγκόσμιος πρωταθλητής αγωνίστηκε στο ΣΕΦ, επίσης από την Κύπρο. Ο λόγος για τον Κυριάκο Ιωάννου, που έμεινε και αυτός, όπως και ο Μπανιώτης, μακριά από τον καλό του εαυτό, περνώντας μόλις τα 2.20μ.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε με 2.12 μ. έμεινε ο Γιώργος Τεσσαρομάτης. Τέλος, και επίσημα οι παίδες Αντώνης Μέρλος και Θοδωρής Αλεξιάδης ανέβηκαν πάνω από τα 2,06 μ. και έπιασαν το όριο για το Παγκόσμιο της κατηγορίας τους. 

Άλλη θρακιώτικη επιτυχία δεν είχαμε το Σάββατο, στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου Ανδρών Γυναικών, με τις προσδοκίες για μετάλλιο να εντοπίζονται στον τελικό των 3.000 μέτρων των ανδρών και την συμμετοχή του Δήμου Μαγγίνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Κατά τα άλλα, ξεχώρισαν στην πρώτη ημέρα ο πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στα 1.500 μ. από την  Αναστασία Μαρινάκου, τα ρεκόρ στο βάδην (ανδρών στα πέντε χιλιόμετρα από τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και εφήβων ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης στην ίδια κούρσα καθώς και κορασίδων στα τρία χιλιόμετρα από την Αθανασία Βαΐτση), η συμμετοχή του Ιακωβάκη στα 400 μέτρα για πρώτη φορά σε κλειστό στίβο και η άνετη νίκη του Κώστα Φιλιππίδη στο επι κοντώ αλλά και του Λούη Τσάτουμα στο μήκος, αν και αποχώρησε πρόωρα λόγω ίωσης κάνοντας μόλις δύο άλματα. 

Παρά την πίεση που δέθχηκε από τον Λυκούργο Τσάκωνα, ο Μάκης Στεργιούλης δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του και να πιάσει το όριο για την Πράγα στα 60 μέτρα, παρόλα αυτά ο αθλητής επικράτησε της κούρσας με 6.68, όσο και το φετινό του ρεκόρ και άφησε δεύτερο τον Τσάκωνα,και τρίτο τον Κώστα Δουβαλίδη με 6.82. Στις γυναίκες, η Γωγώ Κοκλώνη έχοντας πετύχει το στόχος της από το πρωί (7.31 όριο για Πράγα) δεν πίεσε ιδιαίτερα την απογευματινή κούρσα, παρά μόνο όσο χρειαζόταν για να τερματίσει πρώτη. Η αθλήτρια της ΑΕΚ τερμάτισε σε 7.44 μπροστά από την Ελισάβετ Πεσιρίδου με 7.54 και τρίτη η Ανδριάνα Φέρα με 7.57 και νέο ατομικό ρεκόρ.

“Θα μπορούσα να είχα κυνηγήσει μια καλύτερη επίδοση, ήμουν εξίσου καλά με το πρωί, όμως, δεν μπόρεσα να κάνω καλή κούρσα κυρίως γιατί δεν ήταν καλή η εκκίνηση. Δεν θα κάνω άλλη κούρσα, θα συνεχίσω απευθείας για το Ευρωπαϊκό”, είπε η Κοκλώνη, που παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο με την κόρη της αγκαλιά. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τους αγώνες παρακολούθησε και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.