Δηλώσεις Μουστακίδη και Καζάζη μετά την λήξη του ντέρμπι Εθνικός – Ολυμπιακός

Για πολλά θεματα, εκτός του αγώνα, όπως τη φυγή Τσουκ, τα νέα παιδιά της ομάδας, τον στόχο που δεν αλλάζει και είναι η τετράδα και τον κόσμο μίλησε ο Σάκης Μουστακίδης μετά το τέλος του. Ο Κώστας Δαλακούρας ευχαρίστησε τον κόσμο, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης εκτός τα του αγώνα αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7.

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Μπράβο σε όλους και στον Κώστα που ήταν βασικός. Μετά το 1ο σετ βρήκαμε τα πατήματα μας. Αυτή θα είναι η ομάδα του Εθνικού μέχρι το τέλος. Ο Τσουκ φεύγει την Δευτέρα. Οι λόγοι είναι οικονομικοί αλλά είναι μια έντιμη συμφωνία. Θα συνεχίσουμε με ακραίους τον Ανέστη Δαλακούρα, τον αδελφό του Κώστα και τον Θωμά Δημητριάδη. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Άλλες ομάδες ενισχύονται κι εμείς αποδυναμωνόμαστε. Ποντάρω στη δουλειά και στη δύναμη της ομάδας για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό. Κάναμε 5 λάθη στο 5ο σετ που μας κόστισαν ακριβά. Συγχαρητήρια σε όλους, ευχαριστώ τον κόσμο και συνεχίζουμε με στόχο την 4αδα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης είπε: «Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7. Θεωρώ ότι ήμασταν πολύ καλοί στα δύο πρώτα σετ. Μετά άρχισαν τα  προβλήματα κούρασης και τραυματισμών. Έτσι το ματς πήγε στο τάι μπρέικ, αλλά καταφέραμε τη νίκη. Το πρόβλημα του Κλαρκ προέκυψε την ώρα του αγώνα, ενώ είχαμε να προστατεύσουμε τον Χριστοφιδέλη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Επίσης ο Ντιάτσκοφ δεν ήταν καλός.  Όμως για να τα λέμε όλα, ήταν πολύ καλή η προσπάθεια του Εθνικού. Δεν σημαίνει ότι αν λείπει ένας καλός παίκτης, όπως είναι ο Τσουκ, ότι η ομάδα δεν μπορεί να παίξει καλά. Πριν μια βδομάδα με τον Τσουκ είχαμε πιο εύκολο έργο. Έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Με την ΑΕΚ είναι βατό ματς, αλλά μετά έχουμε τον ΠΑΟΚ και τον αγώνα κυπέλλου. Πρέπει είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια».

Ο ακραίος του Εθνικού, Κώστας Δαλακούρας τόνισε: «Τα δυο πρώτα σετ ήταν πολύ δύσκολα. Μετά προσπαθήσαμε για την υπέρβαση και πήραμε έναν σημαντικό πόντο. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος, πεισμώσαμε και δώσαμε κάτι παραπάνω. Η ομάδα έχει 12 παίκτες που μπορούν να παίξουν και έκανα ό,τι μπορούσα». Από την πλευρά του, ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε μετά τη νίκη του Εθνικού: «Κάθε παιχνίδι εδώ είναι δύσκολο, γιατί ο Εθνικός παίζει πολύ καλό βόλεϊ στην έδρα τους Κάναμε δυο καλά σετ και στη συνέχεια κουραστήκαμε. Παράλληλα ο Εθνικός ανέβηκε, αλλά εμείς δείξαμε ότι έχουμε μια έμπειρη ομάδα με παίχτες που έχουν το μυαλό για τις κρίσιμες φάσεις».