Ξεκίνησαν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής

Την έναρξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, από την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε η Δημοτική Κοινωφελής  Επιχείρηση  Πολιτισμού  – Παιδείας  Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων έγιναν 20 προσλήψεις καθηγητών φυσικής αγωγής, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το καλοκαίρι. 

 

Σε όλη τη χώρα, τον περασμένο Νοέμβριο εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής, με κοινή υπουργική απόφαση  με σκοπό την στελέχωση των  οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αυτών, που υλοποιούν προγράμματα άθλησης για όλους, για την περίοδο 2014-15. Τα προγράμματα θα έπρεπε κανονικά να είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2014, όμως, όπως παραδέχτηκε η Νατάσα Λιβεριάδου πρόεδρος στη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση  Πολιτισμού  – Παιδείας  Αθλητισμού καθυστέρησαν και με τη μεσολάβηση των εθνικών εκλογών πήγαν ακόμα πιο πίσω.

«Λόγω των περιορισμών των εκλογών τη Δευτέρα έγιναν οι προσλήψεις και έχουν ήδη ξεκινήσει τα προγράμματα. Μπορούν οι αθλούμενοι να πάρουν τις πληροφορίες για τους χώρους όπου υλοποιούνται», ανέφερε στην εφημερίδα “Χρόνος” η κ. Λιβεριάδου. Σε αθλητικές εγκαταστάσεις σχολείων, υλοποιούνται κατά κύριο λόγο τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Ο δήμος έχει φροντίσει ώστε να εξυπηρετούνται  οι γειτονιές της πόλης καθώς συμμετέχουν πολίτες όλων των ηλικιών. 

Σημειώνεται ότι πέρσι στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού απασχολήθηκαν 13 γυμναστές και αθλήθηκαν περίπου 1.000 δημότες, αλλά σημειώθηκε μία σημαντική πτώση στη συμμετοχή στα προγράμματα κολύμβησης. Αυτό, όπως εξήγησε η κ. Λιβεριάδου, συνέβη γιατί το κολυμβητήριο και για τους δημότες λειτουργεί πλέον στην πανεπιστημιούπολη και η απόσταση λειτουργεί αποτρεπτικά. «Παλιά είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή, η αλήθεια είναι ότι τώρα έχουμε μία πτώση», είπε η κ. Λιβεριάδου. Απέδωσε την πτώση στη συμμετοχή που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. 

«Οι αθλούμενοι έχουν και συμμετοχή της τάξης των 15 ευρώ το μήνα, όλοι εκτός των μελών των ΚΑΠΗ και των ΑμεΑ», ανέφερε σχετικά.  Στο δήμο Κομοτηνής υλοποιούνται προγράμματα στα ΚΑΠΗ, προγράμματα για τις γυναίκες, για άτομα με αναπηρία, τους καρδιοπαθείς, τους νέους κτλ.  Τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου στο δήμο Κομοτηνής. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσληψη δύο γυμναστών εγκρίθηκε και για τη Δημοτική Κοινωφελής  Επιχείρηση Δήμου  Ιάσμου, ενώ κανένας από τους άλλους δήμους της Ροδόπης Μαρώνειας – Σαπών και Αρριανών, δεν αιτήθηκε την πρόσληψη γυμναστών, προκειμένου να υλοποιήσει προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Για  τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού έτους 2015 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν επικοινωνώντας με το γραφείο «Άθληση για όλους», τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310-36783(Δημήτριος Οικονομίδης). Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Γρ. Μαρασλή 4.