Θρακιώτης ο πιο νέος βουλευτής, ανέλαβε να υποδεχθεί τον Ιερώνυμο στην Βουλή

Το πρωί της Πέμπτης ορκίστηκε η νέα Βουλή, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η πρώτη στην οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις της Αριστεράς στην ιστορία του κοινοβουλία, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Στη συνεδρίαση ορκίστηκε με με θρησκευτικό όρκο υπό τον Αρχιεοπίσκοπο Iερώνυμο,  ο Βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, με θρησκευτικό όρκο στο Κοράνι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ενώ ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Το ρόλο του προσωρινού γραμματέα της Βουλής είχε ο Στάθης Γιαννακίδης. Ο νεαρός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη, 29 ετών, είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής του Κοινοβουλίου και ανάμεσα στα καθήκοντά του,  υποδέχτηκε στην αίθουσα τους επίσημους και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Το ρόλο του Προεδρεύοντα είχε ο αρχαιότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου Γιάννης Τραγάκης.

Αυτοί που έδωσαν πολιτικό όρκο ήταν η πλειοψηφία της Βουλής,  ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ήταν ο μοναδικός από τους τρεις μειονοτικούς βουλευτές που ορκίστηκε με θρησκευτικό  όρκο ενώ αμέσως μετά τον συνεχάρη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παρελειπόμενα: 300 είναι οι νέοι βουλευτές,  169 οι νέοι βουλευτές (ποσοστό πάνω από το 50%) ενώ από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι 67 είναι νέοι. 69 είναι οι γυναίκες (λίγοτερες από το 1/4). Νεότερος ο Ξανθιώτης Στάθης Γιαννακίδης και αρχαιότερος ο Γ. Τραγάκης. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Ποταμιού. Γραβάτα φόρεσαν οι κύριοι Θεοδωράκης, Δραγασάκης, Κοντονής και Σταθάκης.

 

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr