Διακοπή της κυκλοφορίας στον κάθετο άξονα του Έβρου! Εκκενώθηκαν σπίτια σε Καστανιές, σε αναμονή το Ορμένιο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Α.Δ Ορεστιάδας στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα στο ύψος του κόμβου Καστανεών-Ριζίων λόγω της κατάκλισης του οδοστρώματος από τα νερά του ποταμού Άρδα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το παλιό εθνικό οδικό δίκτυο και από την γέφυρα των Κομάρων .Τα φορτηγά είναι ακινητοποιημένα σε Ορμένιο και Μανδρα για όσους κινούνται από και προς Βουλγαρία αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.Το πρωί της Δευτέρας εκκενώθηκαν δυο σπίτια στις Καστανιές καθώς τα νερά του Άρδα έφτασαν μέχρι την εκκλησία του χωριού ενώ αναμένεται απόφαση του δημάρχου για εκκένωση των πρώτων σπιτιών στο Ορμένιο διότι υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας καθώς η εισροή των υδάτων από τον ποταμό Έβρο έχει φτάσει τα 1232 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο ενώ από τον ποταμό Άρδα η εισροή των υδάτων είναι 1570 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο.

Η κατάσταση είναι ακόμη δυσκολότερη από την προηγούμενη φορά καθώς τα αναχώματα παραμένουν ανοιχτά σε αρκετά σημεία.

Σήμερα στις 10:30 αναμένεται συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.   Αυτή τη στιγμή το ΣΟΠΠ ενημερώνει η Υποδιευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ κ.Μαυράκη Χριστίνα.η οποία σημαίνει τον κίνδυνο για την Ελιά, Άρζο, Μαράσια.

Στην ενημέρωση του ΣΟΠΠ συμβάλει και ο αντιπρύτανης του Δημοκροτοτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Μάρης ο οποίος έχει μεγάλη γνώση στον τομέα της διαχείρισης υδάτων.

Πηγή: http://www.radioevros.gr