Το pregame του παιχνιδιού Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– H Ξάνθη πάει στη Λεωφόρο να κάνει την έκπληξη με τον Παναθηναϊκό  με το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων να έχει τελειώσει ισόπαλο (1-1) στα «Πηγάδια» και αμφότερους τους αντιπάλους να κυνηγούν πρόκριση στους «8» του κυπέλλου (19:00, LIVE, ThrakiSportS).

Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει να φύγει με τη νίκη ή με ισοπαλία 2-2 ή ακόμα να πάει το ματς στην παράταση ή στα πέναλτι και να πάρει  την πρόκριση στην Λεωφόρο. Ιδίως φέτος στο θεσμό του κυπέλλου η μια έκπληξη διαδέχετε την άλλη με παράδειγμα τις προκρίσεις του Ηρακλή στην Τρίπολη που και αυτός ανέτρεψε το 1-1 του Καυταντζογλείου, των Χανίων που πήραν διπλό στα Γιάννενα, τον Απόλλωνα που πήρε την πρόκριση μέσα στον Λεβαδειακό και τον ΟΦΗ που πέρασε τον Πανθρακικό με 15 παίχτες στην αποστολή του. Επόμένως γιατί όχι και η Ξάνθη μπορεί να πάρει αποτέλεσμαμε και την πρόκριση στη Λεωφόρο.

 Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα θελήσει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στο ματς της Πέμπτης (29/01) έτσι ώστε να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ενώ αυτοί του Ράζβαν Λουτσέσκου θα κυνηγήσουν το εκτός έδρας γκολ για να καταφέρουν να έχουν περισσότερες ελπίδες για την πρόκριση.

Η Ξάνθη ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ράζβαν Λουτσέσκου εκτός από το ματς με τους «πράσινους» έχει πάρει παίκτες στην αποστολή και για αυτό που ακολουθεί στο πρωτάθλημα με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Ο Ρουμάνος προπονητής δεν υπολογίζει στον Χρήστο Καρυπίδη, ο οποίος έχει πρόβλημα τραυματισμού από το πρώτο ματς των δυο ομάδων, ενώ εκτός είναι κι ο Αντώνης Ράνος που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Η αποστολή: Ζαρόπουλος, Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον, Μπέλιτς, Βάλτερ, Π. Ορφανίδης., Καπετάνος.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς προβλήματα, καθώς ο μόνος που προπονήθηκε ατομικά ήταν ο Ουασίμ Μπούι, ο οποίος επέστρεψε από την άδεια που του είχε χορηγηθεί. Στην αποστολή μετέχουν κανονικά οι Ντάνιελ Πράνιτς και Βίκτωρ Κλωναρίδης, που είχαν προβλήματα μετά το ματς με την Καλλονή αλλά τα ξεπέρασαν, ενώ εκτός έμειναν οι Νίνης και Κουτρουμπής παρά το γεγονός ότι προπονήθηκαν κανονικά.

Η αποστολή: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούρμπος, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λεωφόρος θα έχει αρκετό κόσμο, αφού έχουν πουληθεί τα περισσότερα εισιτήρια για το παιχνίδι. Οι «πράσινοι» περιμένουν περισσότερους από 11.000 οπαδούς τους στο ματς.

Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο κ. Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα, με βοηθούς τους Μπαλτά από την Αχαΐα και Καρασαϊρίδη από την Πιερία ενώ τέταρτος θα είναι ο Μήτσιος από την Ήπειρο.