Ντοκουμέντο: Στα ελληνικά χωρικά ύδατα ψάρευε το αλιευτικό που δέχθηκε επίθεση από τουρκική ακταιωρό στον Έβρο

Στα Ελληνικά χωρικά ύδατα έπλεε την ώρα που δέχθηκε επίθεση από την Τουρκική Ακταιωρό το σκάφος « Τρία Αδέλφια», στο επεισόδιο που συνέβη στις 31 Οκτωβρίου 2014 στις εκβολές του ποταμού Έβρου.

Αυτό αποδεικνύει το έγγραφο που δημοσιεύουμε σήμερα της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας και το οποίο με τα δορυφορικά στοιχεία δείχνει πως το αλιευτικό από την Αλεξανδρούπολη, βρισκόταν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων την ώρα που δέχθηκε την επίθεση από την Τουρκική Ακταιωρό.

Με αυτόν τον τρόπο διαψεύδονται οι ισχυρισμοί των γειτόνων, αλλά το χειρότερο , διαψεύδεται ο Έλληνας Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης υποστήριξε πως το αλιευτικό βρισκόταν σε Τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς όμως ποτέ να παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τα λεγόμενά του. 

Από εκείνη την ημέρα τα Ελληνικά αλιευτικά δεν τολμούν να πλησιάσουν την περιοχή , όπως βέβαια και την Ζουράφα που τα αλιευτικά των γειτόνων κάνουν καθημερινά « πάρτι»… Τουλάχιστον μετά από αυτήν την εξέλιξη δικαιώνονται και οι αδελφοί Σαρίκα που από την πρώτη ώρα μιλούσαν για το δίκαιο που είχαν.

 

Πηγή:  http://www.faros24.gr